Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zaterdag 1 januari 2011

Estland tot eurozone toegetreden

De euro is vanaf zaterdag het officiële betaalmiddel in Estland. Het Baltische land met circa 1,3 miljoen inwoners is per 1 januari als zeventiende EU-lid toegetreden tot de eurozone. De euro vervangt de Estse kroon. Estland is de eerste voormalige Sovjetstaat die nu de euro als officieel betaalmiddel heeft.

Premier Andrus Ansip was de eerste die euro's opnam uit een speciale geldautomaat bij een theater . Daar was een groot feest gehouden om de omwisseling van de munt te vieren.



''Het is een kleine stap voor de eurozone en een grote stap voor Estland'', zei de premier, met de eurobiljetten in de hand. ''We zijn trots om lidstaat te zijn van de eurozone.''

Premier Ansip betitelde de toetreding tot de eurozone onlangs als de belangrijkste prestatie van zijn regering. Van de bevolking lijkt een meerderheid het met hem eens te zijn.

Activisten tegen de euro-invoering wezen op de financiële problemen in veel eurolanden. Volgens hen gaat de euro snel ten onder: ''Estland heeft het laatste toegangskaartje voor de Titanic gekregen'', zeiden ze.

Derde communistische land
Estland is na Slovenië en Slowakije het derde voormalig communistische land dat de Europese eenheidsmunt omarmt. Naar Europese maatstaven is Estland het armste land van de eurozone. Het gemiddelde maandsalaris was in 2010 circa 760 euro.

Maar het land kan op economisch gebied ook als voorbeeld dienen voor velen. Estland kent al jaren geen begrotingstekort en heeft de laagste staatsschuld, berekend als percentage van het bruto nationaal product, van alle landen van de eurozone.

Elk EU-land is verplicht om de euro in te voeren, zodra het aan de criteria voldoet. Alleen Groot-Brittannië en Denemarken hebben een uitzondering bedongen. Oost-Europese landen als Polen en Hongarije staan sceptisch tegenover invoering van de Europese eenheidsmunt.

Schuldenberg Griekenland en Ierland
Zij willen eerst zien hoe de schuldenbergen van Griekenland en Ierland worden aangepakt. Ze vrezen ook dat hun economie minder concurrerend wordt zonder flexibele wisselkoersen.

De Tsjechische premier Petr Necas heeft gezegd dat euro-invoering nog een hele lange tijd niet voordelig is voor zijn land. Economen menen dat het wel tot 2020 duurt voordat de meeste Oost-Europese landen toetreden tot de eurozone.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.