Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 25 januari 2011

Piraterij kost 5,1 miljard euro per jaar

Somalische piraten breiden hun activiteiten steeds verder uit en bezorgen de internationale gemeenschap jaarlijks een kostenpost van 7 miljard dollar (5,1 miljard euro). Het probleem moet worden aangepakt met intensievere patrouilles op zee en met de oprichting van een tribunaal dat zich exclusief richt op piraterij.

Deze aanbevelingen staan in een studie van de voormalige Franse minister Jack Lang, die is opgesteld in opdracht van de Verenigde Naties. Het rapport van Lang staat dinsdag op de agenda van de VN-Veiligheidsraad. Lang baseert zijn kostenberekening op een optelsom van de uitgaven voor patrouilles door de marines van landen als de Verenigde Staten, China, Rusland, Groot-Brittannië en Nederland, verloren gegane handelswaar, hoger verzekeringskosten en losgelden.

Negen van de tien piraten die worden gearresteerd, komen nu volgens Lang binnen de kortste keren weer vrij. „Deze straffeloosheid bevordert piraterij”, aldus Lang, op dit moment de speciale VN-gezant voor piraterij. In Langs rapport staat dat de piraten op 31 december 26 schepen met in totaal 612 bemanningsleden in hun macht hadden. Lang: „De strijd wordt gewonnen door de piraten. Ze zijn steeds verder op de Indische Oceaan actief en beschikken over hightech-apparatuur”. Piraten nemen tijdens hun strooptochten onder meer machines mee waarmee ze bankbiljetten op echtheid kunnen controleren.

Vorige week had de maritieme waakhond IMB al verontrustende cijfers gepubliceerd over de piraterij in de wereld in 2010. Voor het vierde jaar op rij was sprake van een toename van het aantal scheepskapingen. De meeste incidenten, 92 procent, worden veroorzaakt door Somalische piraten.

Op dit moment zitten volgens het rapport van Lang 780 piraten achter tralies in dertien landen. De verdachten worden vaak niet berecht omdat de wetten niet zijn voorzien van artikelen over piraterij. Lang wil dat landen hun regelgeving moderniseren, zodat piraten berecht kunnen worden. Daarnaast pleit hij voor de komst van een internationaal tribunaal tegen piraterij en de bouw van gevangenissen. De kosten hiervan zouden omgerekend ruim 18 miljoen euro bedragen. Lang stelt ook voor dat marine-vaartuigen van de internationale gemeenschap dichter op de kust van Somalië gaan patrouilleren om de pakkans te vergroten.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.