Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 7 juli 2011

Elke week ernstige olie- en gaslekken in Noordzee

Er vindt bijna elke week wel een ernstige lekkage op een olie- of gasplatform in de Noordzee plaats. De meeste van deze incidenten worden door energiemaatschappijen onder de pet gehouden, zo schrijft de Engelse krant The Guardian. In 2009 en 2010 hebben zich in totaal meer dan 100 ernstige lekkages voorgedaan, sommige met potentiëel ernstige gevolgen voor mens, dier en het milieu. Een grote meerderheid van deze incidenten is nooit in de openbaarheid verschenen.

Shell en Total hebben volgens de krant de meeste incidenten gemeld. Het platform 'Brent Charlie', gebouwd in 1976, meldde de afgelopen jaren vier incidenten, waarbij eenmaal het hele platform op initiatief van Shell stilgelegd werd.

Vrijwillig
De krant heeft een reeks documenten in handen gekregen met daarin rapporten van energiemaatschappijen gericht aan de gezondheids- en veiligheidsautoriteit (HSE) voor de Noordzee. Energiebedrijven leveren deze rapporten op basis van vrijwilligheid aan. De autoriteit is opgericht in 1988 na de ramp met het boorplatform Piper Alpha, waarbij 167 mensen om het leven kwamen. 'De claim van de bedrijven dat veiligheid op de boorplatforms de hoogste prioriteit vormt, is na het bekend worden van deze cijfers op zijn minst twijfelachtig,' aldus het commentaar van de krant.

Reactie Shell
In een reactie op de publicatie van de stukken zegt Shell bij monde van een woordvoerder dat het bedrijf de afgelopen jaren aan alle voorwaarden van de HSE heeft voldaan en voor zichzelf strengere eisen oplegt dan die gesteld door de gezondheids- en veiligheidsautoriteit. De woordvoerder van Shell verklaart dat zeven van de honderd incidenten zich afspeelden op platforms die door het bedrijf worden beheerd.

Het nieuws komt op een slecht moment voor de energiemaatschappijen. Op dit moment wordt hard onderhandeld over concessies voor olie- en gaswinning in onder meer Alaska en in de poolgebieden. Shell heeft al aangekondigd dat bij eventuele winning in deze gebieden, nog strengere veiligheidsmaatregelen te treffen dan die nu van kracht zijn.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.