Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vrijdag 5 augustus 2011

AEX-index zakt onder 300 punten

De AEX-index is vrijdag bij opening van de Amsterdamse beurs hard onderuit gegaan en onder de psychologisch belangrijke grens van 300 punten gedoken. Zorgen dat de Amerikaanse economie terugvalt in een recessie en de wereldwijde economie meesleept, in combinatie met de vrees voor een uitbreiding van de schuldencrisis in de eurozone, zorgden opnieuw voor dieprode koersenborden.

De AEX-index opende 2,7 procent lager op 292,63 punten. Omstreeks 09.30 uur noteerde de index 2,3 procent lager op 294,07 punten. De MidKap-index speelde 5,9 procent kwijt tot 457,89 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen tot 3,2 procent lager.
De Amsterdamse hoofdgraadmeter dook 5 november 2009 voor het laatst tussentijds onder de 300 punten. De laatste keer dat de AEX onder de 300 punten eindigde was op 2 oktober 2009. De slotstand bedroeg toen 299,3 punten.

Amsterdam
Financiële waarden kregen in Amsterdam harde klappen. Zo zakte ING dik 5 procent en verloor Aegon 3,8 procent. SNS Reaal speelde bijna 9 procent kwijt. Op 9 maart 2009 bereikte de AEX een tussentijds dieptepunt van 194,99 punten en sloot de index op 199,25 punten. De euro was vrijdag 1,4155 dollar waard tegen 1,4150 dollar aan het eind van de Europese beurshandel donderdag.

Wall Street
De effectenbeurzen in de Verenigde Staten kenden donderdag ook al grote verliezen. De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel een verlies van 4,3 procent op 11.383,68 punten. De S&P 500 zakte 4,8 procent, de technologiebeurs Nasdaq verloor 5,1 procent. Het was het grootste verlies op Wall Street in twee jaar tijd.

Bloedbad
Ook in Europa was donderdag al sprake van een financieel bloedbad. De AEX-index daalde 3,2 procent. De aandelenmarkten in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 3,9 procent omlaag. In Milaan kelderde de beursindex 3,2 procent, de hoofdgraadmeter in Madrid ging 3,6 procent omlaag en de hoofdindex in Lissabon verloor 3,3 procent.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.