Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 4 augustus 2011

DigiD niet gekraakt

In enkele media is gesteld dat het systeem van DigiD is gekraakt. Dat is niet het geval. Wel zijn pogingen gedaan om toeslagen van de Belastingdienst te krijgen op naam van een ander.

Het Openbaar Ministerie heeft op woensdag 27 juli jl. een persbericht uitgebracht over een man die opnieuw wordt verdacht van fraude met toeslagen. Hij heeft vermoedelijk in de maand juni 260 maal rekeningnummers gewijzigd waardoor hij toegang kreeg tot de uitgekeerde toeslagen. Uit het onderzoek blijkt niet dat DigiD daarbij is gekraakt, en blijkt dat geen DigiD’s van de getroffen huishoudens zijn ontvreemd.
Los van dit onderzoek kan in het algemeen het volgende worden opgemerkt. Om fraude met aanvragen te voorkomen, verstuurt de Belastingdienst een bevestiging van een wijziging en toeslagaanvraag per brief. Mensen kunnen aan de bel trekken bij ontvangst van een dergelijke brief als zij van de inhoud niets af weten. In diverse gevallen hebben mensen de afgelopen tijd inderdaad aan de bel getrokken. Dat heeft uiteraard tot grote onrust onder de betrokken burgers geleid.

DigiD veel gebruikt
DigiD wordt momenteel gebruikt door ca. 9 miljoen mensen. Zij doen hiermee zo’n 50 miljoen transacties per jaar. Het aantal bekende gevallen waarin wèl sprake is van het ontvreemden van DigiD’s is zeer beperkt. Sinds de invoering van DigiD in 2005 zijn dergelijke pogingen enkele honderden malen onderzocht. Bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten zijn enkele tientallen gevallen van vermoeden van misbruik bekend. Een DigiD kan in dat geval worden opgeheven. Dat is dit jaar acht maal gebeurd.

Nadere maatregelen
Uiteraard is ieder geval van fraude er één teveel. Voorkomen van fraude is een constante wedloop tussen het nemen van beveiligingsmaatregelen en fraudeurs. De Belastingdienst en andere overheidsorganisaties zijn voortdurend alert op het voorkomen van fraude. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoekt momenteel de mogelijkheid van de invoering van een geheel nieuw (hoger) zekerheidsniveau binnen DigiD, de zogeheten eNIK. Zoals steeds zijn bij dit onderzoek vele experts van binnen en buiten de overheid betrokken.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.