Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vrijdag 5 augustus 2011

Grootste verlies Wall Street in twee jaar

De effectenbeurzen in de Verenigde Staten en Europa kleurden donderdag bloedrood door grote zorgen over de Europese schuldencrisis en de afzwakkende wereldeconomie. De vrees neemt steeds verder toe dat de schuldencrisis overslaat naar landen als Italië, Portugal en Spanje.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel een verlies van 4,3 procent op 11.383,68 punten. In de Dow-Jonesindex liet geen enkel fonds winst zien. De S&P 500 zakte 4,8 procent, de technologiebeurs Nasdaq verloor 5,1 procent. Het was het grootste verlies op Wall Street in 2 jaar tijd. De olieprijzen gingen hard omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie kelderde 6 procent naar 86,438 dollar. Brentolie daalde 5,1 procent tot 107,42 dollar.
Bloedbad in Europa
Ook in Europa was sprake van een bloedbad. De AEX-index daalde 3,2 procent. De aandelenmarkten in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 3,9 procent omlaag. In Milaan kelderde de beursindex 3,2 procent, de hoofdgraadmeter in Madrid ging 3,6 procent omlaag en de hoofdindex in Lissabon verloor 3,3 procent.

De financiële markten vrezen dat met name Italië het volgende slachtoffer zou kunnen worden van de crisis, ondanks de maatregelen die premier Berlusconi donderdag aankondigde om de Italiaanse economie te versterken.

Versterkte onrust
De onrust werd nog verder versterkt door de voorzitter van de Europese Commissie, Barroso. Die zei dat het Europese noodfonds mogelijk moet worden vergroot om meer landen te hulp te kunnen schieten. Verder liet de Europese Centrale Bank (ECB) weten dat de ECB doorgaat met het opkopen van staatsleningen van zwakke eurolanden en dat de economie in de eurozone de laatste maanden is afgezwakt. De euro stond zwaar onder druk door alle zorgen over de schuldencrisis. De Europese eenheidsmunt zakte donderdag tot 1,4150 dollar van een stand van 1,4325 dollar aan het einde van de handel op woensdag.

Azië
De belangrijkste beurzen in Azië toonden vrijdag zware verliezen. De toonaangevende Nikkei-index in Japan noteerde tussentijds 3,5 procent lager.Zorgen dat de Amerikaanse economie terugvalt in een recessie en de wereldwijde economie meesleept, in combinatie met de vrees dat de crisis in de eurozone zich verder zal uitbreiden, zorgden voor dieprode koersenborden. Omstreeks 6.30 uur (Nederlandse tijd) stond de Nikkei-index in Tokio op 9321 punten. De All Ordinaries in Sydney daalde 4,3 procent en de Kospi in Seoul verloor 3,5 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde 4,8 procent lager.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.