Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 8 september 2011

Concurrentiekracht Nederland hoort nu bij wereldtop

Nederland is op de mondiale concurrentie-ranglijst doorgedrongen tot de wereldtop. Steeg Nederland vorig jaar nog met twee plaatsen naar de achtste positie op de ranglijst van 142 landen, dit jaar staat Nederland zevende. Het kabinetsbeleid is gericht op het behalven van een top-5 positie de komende jaren.

Jaarlijks publiceert het World Economic Forum (WEF) de concurrentiepositie van landen. Als partner van het WEF verzamelde het Nederlandse instituut INSCOPE de gegevens voor Nederland. Prof.dr. Henk Volberda, wetenschappelijk directeur van Inscope: “De indicatoren laten duidelijk zien dat Nederland langzamerhand aan het verschuiven is naar een hoogwaardige kenniseconomie”.
Het sterke concurrentievermogen van onze Nederlandse economie is volgens Volberda een afspiegeling van onze reële economie en geeft ook veel vertrouwen in de toekomstige groei. “Ondanks de dreigende ‘double-dip’ door de oplopende begrotingstekorten van omringende geavanceerde westerse economieën is het concurrentievermogen van de Nederlandse economie opnieuw verbeterd. De stijging mag in deze tijden van grote onzekerheid gezien worden als een uitzonderlijke prestatie.”

Kenniseconomie
Een van de oorzaken van de stijging van Nederland is de omslag naar een kenniseconomie: Het Nederlandse onderwijssysteem (8e plaats) vormt hiervan de basis. Ook is de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven sterk verbeterd (8e plaats) en is de instroom van kenniswerkers toegenomen.

Ons land scoort ook hoog op Infrastructuur en efficiënte marktwerking: de blijvende investeringen in kwaliteit van de infrastructuur voor zee (2e plaats), rail (6e plaats) en luchttransport (5e plaats) verbeteren het vestigingsklimaat. Daarnaast heeft de ingezette liberalisering van markten (9e plaats) geleid tot een toenemende bedrijvigheid.

Verder scoort Nederland redelijke op het gebied van innovatie. Nederlandse bedrijven zijn zeer geavanceerd (5e plaats) en redelijk innovatief (12e plaats) en lopen voorop in het toepassen nieuwe technologische toepassingen voor productiviteitsverbetering (5e plaats).

Ranglijst
Zwitserland blijft de wereldwijde ranglijst aanvoeren. Superieure kennisinstellingen, hoge investeringen in Research & Development (R&D) en de voortdurende gerichtheid op innovatie door samenwerking van bedrijfsleven en universiteiten, samen met een excellente infrastructuur, een betrouwbare overheid en efficiënte markten zorgen daarvoor.

Singapore, de aanvoerder van de Aziatische economieën, stijgt dit jaar voor het eerst naar de tweede plaats. Singapore heeft niet alleen de meest effectieve overheid, maar excelleert ook in investeringen in infrastructuur en onderwijs.

De Scandinavische landen blijven domineren in de top 10 door hun hoge investeringen in R&D en onderwijs. Zweden staat op de derde plaats en Finland is gestegen van de zevende naar de vierde plaats. Naast excellent onderwijs op alle niveaus beschikken deze landen ook over zeer hoogwaardige publieke instellingen, een hoog innovatievermogen en een hoge instroom van hoogwaardige kenniswerkers. Met name Finland is koploper op het gebied van innovatie in Europa.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.