Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zaterdag 8 oktober 2011

Nog geen particuliere beveiliging tegen piraterij

De Nederlandse reders zijn boos omdat zij voorlopig geen particuliere beveiligers mogen inschakelen om hun schepen te beschermen tegen piraten. Het kabinet besloot daartoe vrijdag. Het miskent daarmee de urgentie van beveiliging, stelt de brancheorganisatie KNVR. Defensie zal volgend jaar wel meer militaire beveiligingsteams inzetten. Pas als deze uitbreiding niet toereikend is, zal het kabinet een besluit nemen over de inzet van reservisten en particuliere beveiligers. Ondertussen wordt al wel de haalbaarheid hiervan uitgewerkt en wordt onderzocht onder welke voorwaarden dat dan kan gebeuren.

De krijgsmacht kan volgend jaar 50 teams met mariniers aan boord van kwetsbare handelsschepen plaatsen om piraten af te schrikken of te verjagen. In de begroting van Defensie voor 2012 werd er nog van uitgegaan dat zo'n team 20 keer zou worden ingezet. Een commissie onder voorzitterschap van oud-OM-topman Joan de Wijkerslooth stelde eerder dit jaar dat Defensie meer bescherming moet gaan bieden aan koopvaardijschepen tegen piraten. De commissie adviseerde daarbij medewerkers van particuliere bedrijven in te huren en die dan tijdelijk de status van militair te geven. Maar zover wil het kabinet dus nog niet gaan.

De reders zijn teleurgesteld en stellen dat er nog steeds te weinig militairen beschikbaar zijn om bescherming te bieden aan alle schepen waarvoor dat nodig is. Ook stellen zij dat zij met particuliere beveiligers goedkoper uit zijn dan met militaire bescherming.

De Tweede Kamer houdt maandagmiddag een rondetafelgesprek over de kwestie waaraan De Wijkerslooth deelneemt. Ook voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) komt daarbij aan het woord. De stichting meent ook dat private beveiligingsorganisaties kunnen worden ingezet bij de beveiliging van de schepen.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.