Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zaterdag 22 oktober 2011

Shell houdt investering in zonne-energie stil

Energiebedrijf Shell levert wereldwijd op grote schaal een nieuw type zonnepaneel, vanuit een pas gebouwde fabriek in Japan. Dat is opvallend, omdat twee jaar geleden investeringen in zonne-energie nog afgewezen werden. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag.

In maart 2009 zei toenmalig bestuurslid Linda Cook dat de olie- en gasmaatschappij Shell voorlopig niet meer zou investeren in wind- en zonne-energie. De strategische zet – “de technologieën zijn niet concurrerend, zelfs niet met subsidies”, zei Cook – kwam Shell in Nederland op forse kritiek te staan.

Nog geen half jaar na de uitspraken van Cook maakte het Japanse bedrijf Solar Frontier bekend een miljard dollar (725 miljoen euro) te investeren in een fabriek voor de productie van een nieuw type zonnepaneel. Solar Frontier is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Showa Shell. En van dat bedrijf bezit multinational Shell 35 procent van de aandelen. Verder zit staatsbedrijf Saudi Aramco, de grootste olieproducent ter wereld, er voor 15 procent in. Beleggers hebben de rest.

De fabriek is afgelopen april officieel geopend en Shell heeft er omgerekend dus 350 miljoen dollar ingestopt. Maar er is door de oliemaatschappij geen publiciteit aan gegeven. Waarom niet? Marcel aan de Brugh schrijft in de krant: “Wil het misschien niet geassocieerd worden met zonne-energie? Of heeft het niet deelgenomen aan deze investering? Nee, dat is het niet, laat een woordvoerder van Shell weten. Het concern neemt gewoon haar deel op zich van de investeringsbeslissingen die Showa Shell neemt. Het is eerder dat het Japanse bedrijf ‘op enige afstand’ van Shell staat. Met andere woorden, Shell kan niet alles in de gaten houden. Ook al gaat het om een investering van 350 miljoen dollar. Moet je zoiets niet gewoon melden aan je beleggers?”

De fabriek van Solar Frontier is de grootste ter wereld in zijn soort. De panelen zijn gebaseerd op dunne-filmtechnologie. Het rendement van de panelen ligt lager dan dat van traditionele panelen van gekristalliseerd silicium, maar ze zijn ook een stuk goedkoper. De panelen worden inmiddels in grote hoeveelheden geleverd aan India, Duitsland, de VS, Afrika, Italië. Sinds vorige maand zijn ze in Nederland verkrijgbaar, bij groothandelaar SolarClarity in Weesp.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.