Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 30 november 2011

Raad voor de rechtspraak doet rechtstreeks beroep op Tweede en Eerste Kamer

'Draagvlak voor verhoging griffierechten ontbreekt'
De Raad voor de rechtspraak doet een klemmend beroep op de Tweede en Eerste Kamer om niet in te stemmen met het wetsvoorstel verhoging griffierechten. Het wetsvoorstel komt onvoldoende tegemoet aan de zorgen die juridische en maatschappelijke organisaties eerder hebben geuit.

In een rechtstreeks advies aan de voorzitter van de Tweede Kamer wijst de Raad op het ontbreken van draagvlak in de samenleving voor verhoging van griffierechten. De plannen zijn ondoordacht, niet te rechtvaardigen en zullen leiden tot verschraling van de rechtsvorming, aldus de Raad. Het is niet gebruikelijk dat de Raad zich direct tot de Tweede Kamer wendt.

Bezwaren leven breed
De Raad voor de rechtspraak waarschuwde eerder dit jaar al voor de negatieve effecten van het wetsvoorstel op de samenleving en de economie. Dat gebeurde in een advies aan de minister van Veiligheid en Justitie. Ook anderen uitten grote zorgen over de effecten op de toegang tot de rechter. Vrijwel het gehele juridische veld en een groot aantal maatschappelijke organisaties maakten bezwaar. Helaas heeft dit nauwelijks gehoor gevonden, schrijft de Raad nu aan de Tweede Kamer. “Het kabinet is kennelijk vastbesloten om, ook bij ontbreken van draagvlak daarvoor, de niet goed doordachte plannen door te zetten.”

Regering doorgeschoten
Invoering van kostendekkende griffierechten maakt de gang naar de rechter vooral voor burgers, maar ook voor bedrijven, een stuk moeilijker. Er is sprake van een drastische verhoging van de tarieven voor handelszaken. In de hoogste staffels voor civiele zaken betalen partijen in eerste aanleg 12 tot 25 keer meer dan de werkelijke kosten van een bewerkelijke zaak. De verhouding tussen wat een zaak de Rechtspraak kost en het tarief dat in rekening wordt gebracht, is daarmee volledig uit het lood geslagen. Volgens de Raad is de regering hierin doorgeschoten.

Meer bureaucratie
In het advies schrijft de Raad: “Rechtspraak moet worden gezien als een collectief goed dat grotendeels uit de algemene middelen dient te worden gefinancierd en waarvoor al belasting wordt betaald. […] De vele constructies die in het wetsvoorstel zijn opgenomen om de negatieve gevolgen voor de toegankelijkheid van de rechter binnen de perken te houden, helpen onvoldoende. Deze leiden veeleer tot meer bureaucratie, een moeilijk uitvoerbare regeling en het rondpompen van geld.”

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.