Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 5 januari 2012

Duur op reis

De overheid geeft paspoorten, rijbewijzen en id-kaarten een beperkte geldigheidsduur en rekent vervolgens torenhoge bedragen voor de verlenging van deze reispapieren. Alsof we nog niet genoeg belasting betalen, moeten we voor elke keer dat we in de rij staan op zo’n stadhuis nogmaals afrekenen. Alles wat daar over de balie gaat, kost grof geld. Mijn vraag is: voor welke diensten betalen we nu eigenlijk zulke hoge belasting? Wat staat daar voor de gewone, hardwerkende burger feitelijk tegenover?

Kijk vooral uit dat u zo’n id-kaart of paspoort niet kwijt raakt in uw vakantie. Dat reizigers die er slordig mee omspringen, moeten betalen voor vervanging, kan ik nog billijken. Maar dat het de overheid enkel en alleen om uw geld te doen is, blijkt wel als iemand aantoonbaar van zijn paspoort werd beroofd. Zo’n slachtoffer van een misdrijf krijgt dan van onze fijne overheid nog een boete ook, bovenop de overtrokken prijs van het nieuwe reisdocument. Had-ie z’n paspoort maar niet kwijt moeten raken!

In de kleine lettertjes valt te lezen dat overheidsdocumenten te allen tijde eigendom van het koninkrijk blijven. Waarom moet ik dan betalen, voor iets wat niet eens van mij wordt?

Nederland is dan wel geen politieke dictatuur, ons land zucht zeker onder administratieve terreur. John Middelburg wilde even z’n rijbewijs verlengen, mailt hij mij. Daarvoor moest hij bij zijn gemeente Bruinisse een éigen verklaring kopen! Een A4-tje van 23,05 euro, enerzijds in te vullen door hem zelf, anderzijds door een arts. De keuring van 5 minuten kwam op 45,32 euro, daar kwam nog 10 euro bij voor de nieuwe fotootjes, die prompt óver moesten, plus uiteindelijk 33 euro voor het nieuwe stukje plastic, het rijbewijs. Totale schade van deze administratieve zelfbediening: 111, 37 euro. Wat is hier nu voor gepresteerd door de overheid? Welke waar koopt de burger nu zo duur en wat heeft hij hier aan?

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.