Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vrijdag 27 januari 2012

Vragen Europese Commissie over gezinsmigratie

De ministerraad heeft op voorstel van minister Leers voor Immigratie, Integratie en Asiel ingestemd met de antwoorden op de vragen van de Europese Commissie over de richtlijn gezinshereniging.

Nederland pleit in de antwoorden voor de mogelijkheid voor lidstaten om strengere regels te stellen aan gezinsmigranten voordat zij naar Nederland komen, zodat zij beter kunnen integreren in de Nederlandse samenleving. Dat is volgens het kabinet nodig en gerechtvaardigd omdat anders de samenleving uit elkaar groeit, burgers langs elkaar gaan leven en uiteindelijk mensen zich minder thuis voelen in Nederland.

Het kabinet zet in op de eigen verantwoordelijkheid van nieuwkomers om de kansen te grijpen die de Nederlandse samenleving hen biedt. Om zeker te stellen dat zij deze verantwoordelijkheid ook kunnen dragen, wil het kabinet de mogelijkheid om strengere eisen te stellen. Hiermee moet ook worden voorkomen dat migranten vaker een beroep doen op sociale voorzieningen dan anderen, omdat zij niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Het stellen van de eisen moet daarnaast voorkomen dat kinderen uit migrantengezinnen opgroeien in achterstandssituaties met alle gevolgen van dien.

Ook wil het kabinet voorkomen dat migrantenvrouwen in een ondergeschikte positie terechtkomen en slachtoffer worden van huiselijk geweld. Dit kan worden bereikt door daders van huiselijk geweld te verbieden om steeds opnieuw een bruid uit het land van herkomst te halen.

In een begeleidend schrijven gaat minister Leers in op de voortgang van zijn Europese inzet. Hij bezocht diverse lidstaten en sprak vele van zijn collega’s om draagvlak te verwerven voor de Nederlandse voorstellen op het gebied van asiel, migratie en integratie. Tijdens deze gesprekken was veel herkenning van de door Nederland benoemde problemen, zoals de concentratie van migranten in de grote steden. De Nederlandse open wijze van communiceren hierover wordt door veel lidstaten als constructief ervaren en deze vorm van actieve diplomatie richting de hoofdsteden en Brussel blijkt bovendien een effectief instrument voor een beter begrip van elkaars positie.

Afgelopen donderdag heeft minister Leers in Kopenhagen op een informele vergadering van de Europese ministers een presentatie gegeven over het Nederlandse standpunt. Lidstaten moeten voor 1 maart hun antwoorden op de vragen uit het Groenboek van de Europese Commissie over gezinshereniging insturen. De Tweede Kamer is tot die tijd in de gelegenheid om te debatteren over de antwoorden van Nederland.

Bij de Nederlandse inzet op het gebied van immigratie en asiel kan ook een belangrijk resultaat worden genoemd. Door een herziening in een EU-asielrichtlijn zijn lidstaten in de toekomst niet steeds verplicht om aan te tonen dat een asielzoeker elders in het land bescherming kan zoeken. Voortaan is het aan de asielzoeker om aan te tonen waarom dat niet kan. Dit is van belang voor landen waarin de veiligheidssituatie regionaal verschillend is. Dit is in lijn met wat hierover in het regeerakkoord werd afgesproken.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.