Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 14 februari 2012

Nederland heeft stabiele economie

Nederland heeft een stabiele economie. Twaalf andere EU-lidstaten hebben dat mogelijk niet en zullen worden onderworpen worden aan een uitgebreid onderzoek. Eurocommissaris Olli Rehn maakte dinsdag in Straatsburg de eerste studie openbaar naar de balans in macro-economische factoren in de EU-landen.

In landen als onder meer Spanje, Italië, Frankrijk en België is er mogelijk sprake van zogenoemde macro-economische onevenwichtigheid door bijvoorbeeld een te hoge schuld of een verslechterde exportstatus. Er is onder meer gekeken naar de huizenmarkt, de handelsbalans en de schulden van de private sector. In een interview met NU.nl gaf Rehn onlangs al aan dat Nederland geldt als voorbeeld in Europa en een belangrijke rol speelt voor de verdere economische ontwikkeling van de Europese Unie.

Tevreden
Minister Jan Kees de Jager (Financiën) reageerde tevreden op de eerste bevindingen. ''Het is goed dat de Commissie de kracht van de Nederlandse economie bevestigt." Hij voegde eraan toe dat het belangrijk is om problemen met de concurrentiekracht in de EU op tijd te zien en aan te pakken. Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) erkende dat ook in Nederland ''ruimte'' is voor verbetering. Hij zei dat het kabinet daar verder aan zal werken. Verhagen ondersteunt de aanpak van de commissie: ''De enige manier om ellende met landen als Griekenland, Ierland en Spanje te voorkomen, is ingrijpen voordat het fout gaat. Landen moeten gedwongen worden orde op zaken te stellen wanneer ze er een potje van maken. Dan moet je niet alleen naar de begroting kijken, maar ook naar de economische kracht van landen."

Nader onderzoek
De commissie pikt nu België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Hongarije, Slovenië, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië uit voor nader onderzoek. De Belgen, Finnen en Britten hebben bijvoorbeeld te kampen met een teruglopende export. Denemarken en Zweden hebben last van hoge particuliere schulden. Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen en Slowakije scoren voldoende. "De crisis heeft ons erop gewezen dat micro-economische disbalansen een risico vormen voor financiële stabiliteit, economische vooruitzichten en voor de welvaart van een land, diens onderdanen en de EU als een geheel", ligt de commissaris voor economische zaken Olli Rehn het rapport toe.

Bevoegdheden
Onder de nieuwe begrotingsregels, het 'sixpack', heeft de commissie nog niet de bevoegdheid om in te grijpen in de lidstaten van de EU. Onder de eind januari afgesproken regels krijgt de commissie wel meer bevoegdheden en volgen bovendien automatisch sancties als het land structureel een begrotingstekort heeft.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.