Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 24 april 2012

Betere sociale zekerheid voor vliegtuigbemanning

Stewardessen en piloten moeten worden onderworpen aan het sociale zekerheidsstelsel van het land waar zij hun werk gewoonlijk beginnen en eindigen. Dat staat in de nieuwe EU-voorschriften over de coördinatie van de sociale zekerheidsstelsels, die woensdag door het Parlement werden aangenomen. Ook schept de verordening duidelijkheid over de toegang tot werkloosheidsuitkeringen voor zelfstandigen die in het buitenland werken.

"De nieuwe regels zullen de werking van de interne markt versterken door de sociale bescherming van een groot aantal mobiele werknemers in de EU te verbeteren", verklaarde Milan CABRNOCH (ECR, CZ) die de wetgeving door het Parlement heeft geleid. De wetgevende resolutie werd aangenomen met 540 stemmen voor, 19 tegen en 30 onthoudingen.

De nieuwe regelgeving introduceert het concept "thuisbasis" voor de bemanning van vliegtuigen. De thuisbasis is de plaats waar piloten en cabinepersoneel hun dienstperiode gewoonlijk beginnen en eindigen en waar de exploitant geen verantwoordelijkheid draagt voor de accommodatie van de bemanning. Stewardessen, stewards en piloten zouden voortaan recht moeten hebben op de sociale zekerheidsgaranties in het land van hun thuisbasis, zo stelt de tekst. Een aantal budget luchtvaartmaatschappijen wist de Europese wetgeving tot nu toe te omzeilen. Die bedrijven onderwerpen hun werknemers aan het sociale zekerheidsstelsel dat wordt beschouwd als het minst belastend, ongeacht de woonplaats van het personeel.

Werkloosheidsuitkeringen voor zelfstandigen
De verordening schept ook duidelijkheid over de toegang tot werkloosheidsuitkeringen voor zelfstandigen die in het buitenland werken maar minstens eens per week naar hun thuisland terugreizen. In de tekst staat dat zelfstandigen die in een ander EU-land werken en daar bijdragen aan de werkloosheidsregelingen, en waarvan het eigen land voor hen geen sociaal vangnet heeft, bij werkloosheid een uitkering moeten ontvangen van het land waar zij voor het laatst werkten. Nederland en België behoren tot de landen zonder werkloosheidsuitkering voor zelfstandigen.

Achtergrond
Na een discussie van meer dan een jaar ging de Raad op 1 december 2011 met een gekwalificeerde meerderheid van stemmen akkoord met de actualisatie van verordeningen 883/2004 en 987/2009. Het Parlement heeft het standpunt van de Raad meegenomen in zijn amendementen met als doel overeenkomst te bereiken tijdens de eerste lezing.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.