Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

maandag 23 april 2012

Kabinet-Rutte gevallen

Het kabinet-Rutte is gevallen. De premier heeft zijn ontslag en dat van zijn ministers maandag aangeboden aan koningin Beatrix. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst maandag. De koningin heeft 'de ontslagaanvraag in overweging genomen en de ministers en staatssecretarissen verzocht al datgene te blijven verrichten wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten'. Premier Mark Rutte bezocht koningin Beatrix maandag van 14.00 tot 16.00 uur op Paleis Huis ten Bosch, waar hij haar te informeerde over de onstane situatie. Hij omzeilde daarbij fotografen en journalisten door het paleis via een zijingang te arriveren en verlaten.

Brief
Rutte zal volgens de RVD vandaag de pers niet te woord staan. Wel heeft hij een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Na doorrekening van het CPB, was er nog ruimte voor verbetering van de koopkrachtcijfers in 2013, zo stelt hij in de ontslagbrief. Volgens Rutte heeft hij nog voorstellen gedaan ‘voor vergaande reperatie van de koopkracht van de bijstandgerechtigden, lagere inkomens en AOW-ers’. "Desondanks was de PVV uiteindelijk niet bereid het pakket te aanvaarden", aldus de premier.

Nieuwe verkiezingen
Rutte zal dinsdagmiddag in de Tweede Kamer een verklaring afleggen, waarna de Kamer met de premier in debat zal gaan. Op dit moment zitten de fractievoorzitters opnieuw bij Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De belangrijkste vraag die eerst opgelost moet worden is de datum van de nieuwe verkiezingen. Praktisch alle partijen hebben laten weten dat er snel nieuwe verkiezingen moeten komen.

Datum
De Kamer is echter verdeeld over de datum. Slechts een kleine meerderheid zou voor verkiezingen op 27 juni zijn; een grote minderheid wil verkiezingen na de zomer. Een overleg tussen fractievoorzitters hierover liep maandag hoog op. Na afloop noemden de ChristenUnie en onafhankelijk Kamerlid Hero Brinkman het 'schandalig' dat verkiezingen in zo'n korte periode moeten worden georganiseerd. Verkiezingen voor de zomer worden ook door de Kiesraad ontraden, maar ze zijn technisch wel mogelijk.

PVV
De politieke crisis ontstond nadat de PVV zaterdag de stekker uit het Catshuisberaad had getrokken. Zonder gedoogsteun van de PVV verliest het VVD/CDA-kabinet de meerderheid meer in de Tweede Kamer.

Teleurstelling
De meeste bewindslieden lieten na een eerste fractieberaad over de crisis hun teleurstelling blijken over de situatie. Voorafgaand aan het extra kabinetsberaad hadden de bewindslieden in eigen kring overleg. Ook de partijvoorzitters en fractievoorzitters van VVD en CDA waren op het ministerie van Rutte voor overleg.

Applaus
Bij het begin van de fractievergadering van de VVD klonk kort applaus. Volgens Blok lieten de Kamerleden zo hun waardering blijken voor de inzet van de VVD-onderhandelaars. Verder was er volgens hem weinig reden tot juichen en uitte hij nogmaals zijn teleurstelling over de afloop van de onderhandelingen in het Catshuis. ''Ik ben ontzettend teleurgesteld. Er lag een goed pakket.''

CDA
Ook de CDA-fractie kwam maandag bijeen en ook daar klonk applaus. "De fractie voelt zich belazerd", zo zei fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma na het beraad. Volgens de CDA'er heeft zijn partij zich sinds de vorming van het kabinet voor de politieke samenwerking ingezet. Het is volgens Van Haersma Buma in de fractievergadering nauwelijks gegaan over of het wel een goed idee was om met de PVV te gaan. "Het is nu aan het kabinet om een plan naar Europa te sturen. Het plan wat er ligt is mede met de PVV gemaakt, maar er moet toch gekeken worden of er meerderheden voor te vinden zijn."

Bezuinigingen
In de Kamer zal snel gedebatteerd moeten worden over de vraag welk pakket aan bezuinigingsmaatregelen Nederland voor 30 april bij de Europese Commissie in Brussel inlevert. ''Iedereen heeft zo zijn eigen opvattingen'' over wat er moet gebeuren, aldus Verbeet. Wel is er alom een 'gevoel van urgentie'.

Solide beleid
Minister Jan Kees de Jager (Financiën) verklaarde maandag dat Nederland in het verleden heeft laten zien dat het solide begrotingsbeleid kan volgen. "Ik volg de financiële situatie op voet en zal het budgettaire beleid blijven volgen." Hij wijst erop dat in 2010 het demissionair kabinet ook kaders voor bezuinigen heeft gemaakt.

Vertrouwen
De Europese Unie heeft er vertrouwen in dat Den Haag zich aan de Europese spelregels houdt, zoals het beperken van het begrotingstekort tot maximaal 3 procent van het bruto binnenlands product. Dat zei een woordvoerder van Europees Commissaris Olli Rehn (Euro) maandag in Brussel. De zegsman stelde grappend, en in het Nederlands, dat hij speciaal voor de gelegenheid een oranje das had aangetrokken. Hij benadrukte dat het besluit over het beperken van het begrotingstekort niet door ''Brussel'' is genomen, maar door de nationale regeringen en parlementen.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.