Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 24 juli 2012

Expat mijdt stembus vanwege rompslomp

Stemmen van Nederlanders in het buitenland dreigen massaal verloren te gaan. De opkomst onder expats lijkt voor de komende Tweede Kamerverkiezingen opnieuw dramatisch laag uit te pakken. Dat constateert de VVD, die zich mateloos irriteert aan de omslachtige rompslomp waar Nederlanders over de grens mee te kampen hebben. De liberalen ontdekten vorige week dat nog maar 34.146 uitgewaaierde landgenoten zich geregistreerd hadden, terwijl er tussen de 500.000 en 700.000 Nederlanders in het buitenland wonen. De VVD vreest dat het opkomstpercentage op slechts zes procent uitkomt en vindt dat onacceptabel.

„Als de opkomst in Nederland zo laag is zouden we moord en brand schreeuwen”, constateert VVD-Kamerlid Taverne, die nog deze zomer een initiatiefwetsvoorstel wil indienen om stemmen via internet mogelijk te maken. „Een grote groep Nederlanders in het buitenland wil wel stemmen, maar wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt. We laten teveel mensen buiten de boot vallen. Dat kun je je als moderne democratie niet permitteren.”

Kiezers in het buitenland moeten zich voor 1 augustus bij de gemeente Den Haag registreren. Vervolgens kunnen ze per post stemmen of iemand machtigen. Volgens Taverne, die zelf jarenlang in Amerika heeft gewoond en een meldpunt voor problemen heeft geopend, gaat er zowel bij het registratieproces als bij het stemmen veel mis. „Het proces is omslachtig, onduidelijk en onoverzichtelijk”, aldus het VVD-Kamerlid. „Met al die formulieren die per post heen en weer gestuurd moeten worden gaat het ook vaak mis. Er zijn legio verhalen van mensen die de stembiljetten pas drie weken na de verkiezingen krijgen. Er zitten overal zwakke plekken.”

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 hadden 45.000 Nederlanders in het buitenland zich als kiezer geregistreerd. Het aantal geldige stemmen was nog lager, slechts 35.000. Zo worden stembiljetten die niet met een rood potlood zijn ingevuld onverbiddelijk afgewezen. De VVD vindt het proces niet meer van deze tijd en komt nu met een initiatiefwetsvoorstel zodat buiten de landsgrenzen via internet gestemd kan worden.

De partij is niet bang voor de fraudegevoeligheid, mede gelet op de problemen die de overheid de laatste jaren heeft gehad met de beveiliging van systemen. „De risico’s zijn voldoende beheersbaar”, meent Taverne. „In 2006 hebben we hier al mee geëxperimenteerd en in Frankrijk zijn ze er ook mee begonnen. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen, deze aantallen zijn te groot om te negeren.”

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.