Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 1 juli 2012

Inleg levensloopregeling sterk gedaald in 2011

De inleg op levenslooprekeningen is in 2011 het laagst sinds het begin van de regeling in 2006. Werknemers hebben voor 786 miljoen euro ingelegd, 13 procent minder dan in 2010. De verminderde inleg is voor een deel te verklaren door de economische crisis: werknemers willen het geld niet vastzetten. Daarnaast zal de aangekondigde vitaliteitssregeling per 1 januari 2013 daar debet aan zijn. Bovendien konden vanaf 1 januari 2012 geen nieuwe levensloopregelingen meer worden afgesloten, waardoor ook in 2011 al minder nieuwe rekeningen geopend zullen zijn.

Meer tegoeden opgenomen
De inleggen op levensloopregelingen zijn in 2011 het laagst, de opnamen zijn met 271 miljoen euro in 2011 verreweg het hoogst. Dat kan deels een gevolg zijn van het afschaffen van de levensloopregeling. Kleine tegoeden kunnen immers niet worden voortgezet en zijn daarom in 2011 verzilverd. De aankondiging van de vitaliteitsregeling heeft ertoe geleid dat in 2011 een lager aantal levensloopregelingen (rekeningen of verzekeringen) loopt. Het aantal regelingen is met 4 procent gedaald naar 302 duizend.

Saldo gestegen
Ondanks de daling van de ingelegde bedragen en de stijging van de opnamen is het saldo van de levensloopregeling toch toegenomen, met 515 miljoen euro. Deze toename is minder dan in 2010 (679 miljoen euro). Hiermee is het tegoed op de levensloopregelingen eind 2011 gestegen tot ruim 4,6 miljard euro, een stijging van bijna 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het gemiddelde tegoed per rekening is verder toegenomen, van 13,1 duizend euro in 2010 tot 15,4 duizend euro in 2011. Eén reden is dat veelal kleine tegoeden zijn opgenomen. Een andere reden is dat veel deelnemers verder zijn gegaan met het opbouwen van hun tegoed. Als het tegoed op 1 januari 2012 voldoende hoog is, kan de levenslooprekening behouden blijven.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.