Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 12 april 2011

Sluiting Vliegkamp De Kooy doodsklap voor Nederlandse offshore

Sluiting van het maritiem vliegkamp De Kooy in Den Helder kan de doodsklap betekenen voor de Nederlandse offshore industrie. Daarvoor waarschuwen VNO-NCW Noordwest-Holland, de provincie Noord-Holland, MKB Noordwest-Holland en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Het ministerie van Defensie overweegt sluiting vanwege de noodzakelijke bezuinigingen. De kans is dan groot dat de offshore activiteiten vanuit Den Helder verplaatst worden naar het Schotse Aberdeen. Gas- en oliewinning, maar ook het onderhoud aan windmolens op zee vanuit Nederland zou daarmee grotendeels verdwijnen.

De Nederlandse offshore industrie maakt gebruik van het civiele deel van het maritieme vliegkamp De Kooy. Voor deze sector is de strategische ligging van Den Helder ten opzichte van de zee, samen met het full serviceconcept van haven én luchthaven reden geweest om de activiteiten op de Noordzee vanuit Den Helder te organiseren. Een alternatieve locatie in Nederland is niet te vinden en een verdere concentratie in Aberdeen (de belangrijkste offshore haven van de Noordzee) ligt dan ook voor de hand.

'Sluiting van het vliegveld betekent de facto het einde van de Nederlandse offshore industrie', zegt Guido de Wit, voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland. 'Bedenk ook dat duizenden banen verloren gaan bovenop het banenverlies door de bezuinigingen bij Defensie'. Margreet Kops, voorzitter MKB Noordwest Holland: 'We hebben begrip voor bezuinigingen, maar het gaat ons om de manier waarop. Als de overheid het op prijs stelt, dan kunnen wij meedenken over realistische bezuinigingen met behoud van De Kooy'.

Circa dertig procent van de jaarlijkse Nederlandse gasconsumptie komt uit de Noordzee. Van de opbrengsten vloeit zeventig procent terug in de staatskas. Gedeputeerde Jaap Bond zou de bezuinigingsmaatregel om die reden dan ook 'kortzichtig' vinden.

'De luchthaven en de haven zijn in hun ondersteuning voor de civiele industrie onlosmakelijk met elkaar verbonden', aldus gedeputeerde Jaap Bond van de provincie. 'Daarom is dit ook zo kortzichtig. Je denkt te bezuinigen, maar aan de opbrengstenkant voor de Nederlandse economie loopt het volledig spaak'.

De concentratie van bedrijven en kennisinstellingen die nu actief zijn in, op of aan de Noord- en Waddenzee hebben geleid tot een aanzienlijk kenniscluster in Den Helder. In Noord-Holland Noord zijn daarmee circa 5300 arbeidsplaatsen direct, of indirect afhankelijk van de offshore en energiesector. De provincie en het georganiseerd bedrijfsleven onderkennen het belang van de bezuiniging. Samen zijn ze bereid defensieminister Hans Hillen bij te staan om te kijken naar alternatieven waarmee de bezuinigingsdoelstellingen van Defensie toch gerealiseerd kunnen worden, zonder dat dit negatieve effecten heeft op het civiele bedrijfsleven in de Kop van Noord-Holland en de Nederlandse economie.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.