Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 13 juli 2011

Angola duurste land voor expats

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van adviesbureau Mercer onder 214 steden. Mercer adviseert bedrijven over hun beloningsbeleid. Tokio staat op de tweede plaats. Een andere Afrikaanse stad, N'Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, staat op de derde plek.

Volgens Mercer zijn vooral de kosten voor goede huisvesting extreem hoog in Afrika.
Het bureau bekijkt de kosten voor levensonderhoud op meer dan 200 onderdelen, variërend van huisvestingskosten tot noodzakelijke uitgaven voor transport en ontspanning.
Amsterdam is minder duur geworden voor expats: het staat nu op de vijftigste plaats tegen plek nummer 35 in 2010. De resultaten worden overigens wel beïnvloed door de dollarkoers: alle kosten worden vertaald naar dollars en naar het prijspeil in New York, dat zelf op de 32ste plek staat. Maar ook natuurgeweld en politieke (on)rust beïnvloeden de cijfers.

Zwitserland is populair én duur. Genève en Zürich staan beide in de top-10. Londen staat pas op de achttiende plek. Braziliaanse steden worden snel duurder: Sao Paulo steeg van de 21 naar de tiende plek; Rio de Janeiro klom van plaats 29 naar de twaalfde positie. Goedkoopste stad om als expat te leven is Karachi. Het leven is daar drie keer minder kostbaar dan in Luanda.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.