Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 10 augustus 2011

Offshore-windturbineparken netto positief voor leefmilieu

Offshore-windturbineparken leveren uiteindelijk een positieve bijdrage tot het leefmilieu. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Institute for Marine Resources & Ecosystem Studies (Imares) van de Universiteit Wageningen. Hoewel de werken tijdens de aanleg van de windturbineparken de natuur kunnen verstoren, wordt volgens onderzoeksleider Han Lindeboom uiteindelijk een positief eindresultaat opgetekend, onder meer door de creatie van nieuwe biotopen voor een brede waaier diersoorten.
"Bij een onderzoek van het offshore-windturbinepark voor de kust van Egmond-aan-Zee in Nederland, bleek dat er zich na twee jaar onder meer op de steunpijlers en basisblokken van de turbines nieuwe kolonies van diverse diersoorten, zoals mosselen en krabben, gevestigd hebben," merken de onderzoekers op. "Ook het visbestand rond de windturbines bleek opvallend variant te zijn, waarbij onder meer de aanwezigheid van kabeljauw opvalt. Ook bepaalde dolfijnsoorten blijken de voorkeur te geven aan de de omgeving van turbineparken."

De onderzoekers voegen er aan toe dat de impact op het vogelbestand miniem is. Een aantal soorten, zoals de Jan-van-Gent, vermijden het gebied, maar onder meer meeuwen lijken zich niet de laten afschrikken door de aanwezigheid van de turbinebladen. Ook aalscholvers werden er in grotere groepen geteld. "Er zijn ook geen aanwijzingen dat de vogels in grote getale tegen de windturbines te pletter vliegen," merkt Lindeboom nog op. Er wordt wel aan toegevoegd dat het windturbinepark in een gebied ligt zonder grote vogelroutes.

Volgens Lindeboom zou onder meer de afwezigheid van andere menselijke activiteiten, zoals commerciële visvangst, een mogelijke reden zijn voor de positieve resultaten. "In de drukke Nederlandse kustwateren lijkt het windturbinepark een relatieve oase van rust te vormen," merken de onderzoekers op. "In een omgeving van intense visvangst en scheepvaart, vervuiling en de winning van zand en olie, kunnen turbineparken bijdragen tot een grotere biodiversiteit en zelfs een hulpmiddel vormen tot natuurherstel."

Er wordt wel opgemerkt dat de specifieke locatie van de windturbineparken een belangrijke rol kan spelen op de impact. Het onderzoek werd gefinancierd door NoordzeeWind, een joint-venture van Nuon en Shell Wind Energy.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.