Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zaterdag 12 november 2011

Invloedrijkste Nederlander van 2011: Bernard Wientjes

Bernard Wientjes is de invloedrijkste Nederlander. De VNO-NCW-voorman staat voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. De hoogst genoteerde vrouw is niet langer FNV-voorzitter Agnes Jongerius, maar Kajsa Ollongren. Zij is als secretaris-generaal van Algemene Zaken de hoogste ambtenaar van het land en rechterhand van premier Rutte.

Dat blijkt uit de zesde Volkskrant Top 200, die vandaag wordt gepubliceerd. Wientjes (68) opereerde als voorzitter van de meest effectieve lobby van Nederland dit jaar succesvol in twee dossiers. Mede door druk van de werkgevers zit het kabinet-Rutte nog steeds op de Europese lijn in de financiële crisis, ondanks groeiend gemor onder de bevolking. Ook bleef het door hen gewenste pensioenakkoord overeind, ondanks een scheuring in de FNV.

Vorig jaar maakte de steun van VNO-NCW de gedoogconstructie met de PVV mede mogelijk. Wientjes moet er echter niet aan denken dat PVV-leider Wilders uiteindelijk premier wordt, zegt hij vandaag in deze krant. 'Wilders premier? Over my dead body!'

Hans Wijers
De werkgeversvoorman bepleit in het interview ook 'een federatief Europa, een United States of Europe' als antwoord op de financiële crisis. 'Ik wil een Europese president, een Europees leger en een Europees beleid voor economische en buitenlandse zaken. (...) We missen nu slagkracht.' Verder wil hij dat per direct een minister van Buitenlandse handel wordt benoemd. 'Een topondernemer die als handelsreiziger louter en alleen onze belangen in het buitenland promoot. (...) Laat ik direct maar een naam noemen: Hans Wijers.' De scheidend AkzoNobel-topman stijgt dit jaar naar nummer twee.

Wijers rijgt in de aanloop naar zijn vertrek komend voorjaar prestigieuze nevenfuncties in diverse sectoren aaneen. Zo is hij commissaris bij Shell en bij het Concertgebouw in Amsterdam en wordt hij vandaag benoemd tot voorzitter van Natuurmonumenten. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, daalt een plek naar drie. De SER staat bij de aanpak van de financiële crisis aan de zijlijn. De topvijf wordt gecompleteerd door oud-Shell-topman Jeroen van der Veer en ING-baas Jan Hommen.

Naast Hommen komt ook Piet Moerland (Rabobank) de toptien binnen vanwege de belangrijke rol van de grote banken in de financiële crisis. Om diezelfde reden is Klaas Knot, opvolger van Nout Wellink als president van De Nederlandsche Bank, de hoogste nieuwe binnenkomer op 10.

Jongerius
Door de pensioenkwestie, die de vakbeweging in een crisis stortte, is FNV-voorzitter Agnes Jongerius niet langer de hoogst genoteerde vrouw. Ze zakt naar plaats 17, een positie lager dan de nieuwe invloedrijkste vrouw Kajsa Ollongren (44). De half-Zweedse is sinds augustus de hoogste ambtenaar op het ministerie van Algemene Zaken en als zodanig de belangrijkste ambtelijk adviseur van Mark Rutte.

Ollongren maakte, hoewel zelf van D66-huize, vorig jaar ook deel uit van het formatieteam van het kabinet. Ze is verder de 'verbindingsofficier' van Rutte bij de door het ministerie van Financiën geleide aanpak van de financiële crisis.

De vernieuwing en verjonging van de bestuurlijke elite verloopt zeer traag. De toename van het aantal vrouwen en 'allochtonen' stagneert. De lijst telt twee vrouwen meer dan vorig jaar, 45, ruim 22 procent. Er staan vier bestuurders van allochtone herkomst op de lijst, evenveel als vorig jaar. Staatsraad Lilian Gonçalves is de hoogste genoteerde, op 43.

De gemiddelde leeftijd is 58,4 jaar. Vorig jaar was dat 59,1. Voormalig VVD-leider Frits Bolkestein (1933) is de oudste bestuurder op de lijst. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (1974) komt nieuw binnen en is nu de jongste van de Volkskrant Top 200.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.