Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

maandag 27 september 2010

Sociale zekerheid cruciale horde formatie

De kabinetsformatie is in een beslissend stadium gekomen. De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zouden dichtbij een akkoord zijn. De onderhandelaars willen morgen een concept voorleggen aan de fracties.

Dat melden bronnen bij de VVD en het CDA. Bij de toekomstige gedoogpartner, de PVV, is minder enthousiasme te bespeuren over de voortgang. Daar wordt er rekening mee gehouden dat het ook nog tot volgende week kan duren voordat er een akkoord is.

Ook bij de andere partijen bestaat het besef dat uit het bespreken van de conceptteksten nieuwe problemen kunnen voortkomen en dat er dan langer onderhandeld moet worden. Bezuinigingen op de sociale zekerheid vormen een belangrijk geschilpunt dat nog moet worden opgelost.

Cruciale dag
Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) kwamen aan het begin van de middag weer bijeen voor wat in Den Haag als een cruciale dag wordt omschreven. De onderhandelaars zelf wilden vanmiddag niets zeggen over de voortgang. „Iedere dag is belangrijk”, zei Verhagen. Volgens de woordvoerder van informateur Ivo Opstelten is ook een avondvergadering ingepland.

Volgens bronnen bij VVD en CDA is er een conceptakkoord op papier gezet dat de onderhandelaars dit weekend hebben kunnen lezen en dat vandaag zou worden besproken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van doorrekeningen van het het Centraal Planbureau (CPB).

De meningsverschillen over de sociale zekerheid spitsen zich toe op de Wajong, de uitkeringsregeling voor jonge gehandicapten. De VVD wil deze regeling afschaffen. Alleen jongeren die zwaar gehandicapt zijn, zouden nog een arbeidsongeschiktheidsuitkering kunnen krijgen. De ‘Wajongers’ die nog kunnen werken (circa 70 procent van het totaal) zouden dan onder het regime van de bijstand vallen en daardoor een lagere uitkering krijgen.

Plannen
In de plannen van de VVD wordt daarmee een bedrag van 1,6 miljard euro bespaard. Voor het CDA gaat dit te ver, zeggen bronnen. Deze partij wil hierop 400 miljoen besparen.

Over verkorting van de WW en de ontkoppeling van uitkeringen en lonen zijn beide partijen het eens. Of de PVV hiermee akkoord is, is onduidelijk. De partijen willen wel de uitvoering van een aantal regelingen voor kansarmen op de arbeidsmarkt (Wajong, Wet sociale werkvoorziening en de Bijstandswet) samenvoegen.

Mocht de fractie van het CDA deze week akkoord gaan, dan bestaat de kans dat de partij zaterdag een congres houdt. De leden mogen zich dan over het regeer- en gedoogakkoord uitspreken. Dat zal dan gebeuren in de Rijnhal in Arnhem, die plaats biedt aan 4.500 mensen. Voor een week later is een andere locatie voorzien.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.