Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vrijdag 8 oktober 2010

Mark Rutte benoemd tot formateur

Koningin Beatrix heeft VVD-leider Mark Rutte donderdagavond benoemd tot formateur van een minderheidskabinet van VVD en CDA dat gedoogsteun krijgt van PVV.

Rutte zei dat na afloop van een bijna drie uur durend gesprek met de vorstin op paleis Huis ten Bosch in Den Haag.
Rutte zat bij het vertrek zelf achter het stuur van zijn Saab. Bij de verzamelde journalisten draaide hij het raampje van zijn auto open en zei dat hij kon bevestigen dat de koningin hem tot formateur had benoemd.

Termijn

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst heeft Beatrix hem gevraagd ''op de kortst mogelijke termijn'' een kabinet te vormen.
Rutte gaf aan dat voor hem al grotendeels duidelijk is wie op welke post komt te zitten. De VVD en het CDA hebben afgesproken dat elke partij zes ministers en vier staatssecretarissen mag leveren.
Rutte streeft er naar om zijn kabinet komende donderdag rond het middaguur bij koningin Beatrix op het bordes te hebben staan.

Beoogd vicepremier
Rutte zal vrijdag eerst spreken met CDA-fractievoorzitter en beoogd vicepremier Maxime Verhagen. Daarna volgen gesprekken met andere beoogde ministers en staatssecretarissen.
In totaal zullen VVD en CDA allebei zes ministers en vier staatssecretarissen leveren. De AIVD doet naar alle kandidaat-bewindslieden een 'boekenonderzoek'.
Rutte legde uit hoe hij ministeries in elkaar wil voegen. Landbouw en innovatie komen bij Economische Zaken. Infrastructuur, milieu en ruimtelijke ordening worden één ministerie.

Asielzaken
Immigratie en asielzaken worden ook één ministerie, dat in gaat wonen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Integratie komt dan samen met volkshuisvesting te vallen onder de minister van Binnenlandse Zaken, waarschijnlijk de CDA'er Piet Hein Donner.
Rutte zei dat hij al in het begin van de formatie had afgesproken met het CDA om de bewindsposten gelijk te verdelen, ook al is het CDA een kleinere partij dan de VVD.
Het gaat om een bijzondere samenwerking van een kabinet met 52 kamerzetels. Daarom is het van belang om te investeren in elkaar. Bovendien zei de beoogd premier dat hij veel vertrouwen heeft in de bestuurders van het CDA.

Partijkaart
De liberaal streeft ernaar dat alle Nederlanders zich in zijn kabinet herkennen, niet alleen de liberalen maar ook het confessionele, progressieve en rechtse deel van Nederland. Tegelijk benadrukte hij zijn partijkaart van de VVD niet te zullen inleveren als hij het kabinet leidt.
Rutte gaf aan dat het Kamerdebat over de regeringsverklaring wat hem betreft na het herfstreces plaatsvindt, op 26 en 27 oktober.
Hij zei verder ''met energie'' van start te gaan, ernaar uit te zien om ''echt een aantal problemen'' aan te pakken en ervoor te willen zorgen dat Nederland toonaangevend in de wereld is.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.