Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

maandag 1 november 2010

Tweede Kamer wil belastingherziening

Voor een meerderheid in de Tweede Kamer is het hoog tijd voor een brede belastingherziening. Dat bleek maandag bij het eerste deel van het Kamerdebat met staatssecretaris Frans Weekers (VVD) over het belastingplan voor 2011. De laatste grote hervormingsronde was bijna tien jaar geleden.

De meeste partijen willen dat het belastingstelsel wordt vereenvoudigd, al is er nog wel wat verschil van mening over welke richting het op moet. VVD-Kamerlid Helma Neppérus wil het aantal van 25 belastingen terugdringen en sommige zoals ''die gekke verpakkingenbelasting'' opheffen. 25 belastingen en 30.000 ambtenaren bij de belastingdienst, daar valt op te besparken, aldus Neppérus.

Vergroening
De PvdA wil juist wel doorgaan met vergroening, maar ook een simpeler belastingstelsel. Volgens Kamerlid Ed Groot is het nu zo dat in de praktijk de beter bedeelden onder ons het beste de weg weten in het woud van aftrekposten en daarvan het meest profiteren.

PVV-Kamerlid Roland van Vliet vindt het huidige stelsel ''erg ingewikkeld en vol met onrechtvaardigheden''. Hij wil dat ambtenaren van de het ministerie van Financiën eerst eens in een notitie, ''desnoods in Jip-en-Janneketaal'', opschrijven waarom de belastingwetgeving zo dichtgetimmerd en gedetailleerd is. Als voorbeeld las hij regels lang voor over hoe de belastingdienst een sigaar omschrijft.

Fiscaal
Ook D66, GroenLinks, ChristenUnie en de SGP willen een belastinghervorming. D66-Kamerlid Wouter Koolmees wil dat lenen voor burgers en bedrijven fiscaal minder aantrekkelijk wordt gemaakt. Bedrijven profiteren nu als ze een overname financieren met geleend geld en burgers profiteren door hun hypotheek zo lang mogelijk hoog te houden. Dan hebben ze maximaal baat bij de hypotheekrenteaftrek.De bedrijven en burgers profiteren daarvan, maar vooral ook de banken, aldus Koolmees. En ondertussen wordt de rekening door ons allemaal, door de belastingbetaler, betaald.

De hoogste ambtenaar bij de belastingdienst, Peter Veld, pleitte maandag ook al voor eenvoudiger wetten en regels rond belastingen en premies. De Belastingdienst kan dan met minder mensen goedkoper werken. De dienst moet de komende vier jaar 400 miljoen euro bezuinigen.

Staatssecretaris Frans Weekers
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën aarzelt nog over de oproep tot een nieuwe belastingherziening. ''Laat me er even op kauwen. Ik ben een groot voorstander van vereenvoudiging van belastingen, maar er is geen geld voor belastingverlichting'', zei Weekers maandag na afloop van een overleg in de Tweede Kamer over het belastingplan 2011.

Weekers' voorganger als staatssecretaris, de huidige minister Jan Kees de Jager, noemde het vorig jaar zomer al ''zachtjesaan weer tijd voor een grondige herziening'' van het belastingstelsel. De laatste grote hervorming was in 2001. Maar Weekers wijst er op dat die hervorming gepaard ging met lastenverlichtingen, en daarvoor is nu geen geld. ''Als je nu een belasting afschaft, bijvoorbeeld de verpakkingenbelastingen, moeten daar wel andere belastinginkomsten tegenover staan.''

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.