Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 12 december 2010

'Oudere werkenden laten betalen voor studenten'

GroenLinks wil de collegegeldverhoging van langstudeerders voorkomen door de fiscale bonus voor werkende 62-plussers te schrappen. Dat wil Kamerlid Jesse Klaver donderdagavond gaan voorstellen tijdens een debat met staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs).

Studenten die meer dan een jaar langer over hun studie doen moeten vanaf komend schooljaar drieduizend euro extra gaan betalen, zo wil het kabinet. Deze regeling geldt ook voor huidige studenten. Opleidingen moeten per langstudeerder ook drieduizend euro gaan betalen.

Doorwerkbonus
GroenLinks denkt de verhoging voor studenten te kunnen voorkomen door de zogeheten doorwerkbonus te schrappen. Deze bonus is een fiscale regeling voor mensen die na hun 62e nog actief zijn op de arbeidsmarkt.

Volgens Klaver is de regeling niet effectief en raakt vooral de rijkere werkenden. “De totale beroepsbevolking groeit met een schamele 0,1 procent dankzij deze regeling. Bij de groep tussen 62 en 65 jaar groeit het aantal werkenden met 0,6 procent.”

Rekening
Volgens de GroenLinkser komt de rekening voor de bezuinigingen voor de zoveelste keer bij de studenten te liggen. “De bekostiging van de tweede studie wordt geschrapt, er komt een leenstelsel voor de masterfase. Nu worden ook de langstudeerders gepakt. Studenten zijn de melkkoe”, aldus Klaver.

Als andere mogelijkheid om de collegegeldverhoging ongedaan te kunnen maken noemt Klaver onder meer het laten betalen voor maaltijden in het ziekenhuis. “Zo'n bord eten kost vijf euro en kan er voor zorgen dat deze kabinetsplannen niet nodig meer zijn.”

Rechtszekerheidsbeginsel
Het debat over de plannen voor het hoger onderwijs is heropend nu blijkt dat de langstudeerboete voor zittende studenten weleens tegen het rechtszekerheidsbeginsel zou kunnen ingaan. GroenLinks-leider Femke Halsema vult aan dat het plan van Klaver "niet ten koste mag gaan van de solidariteit met ouderen".

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.