Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 23 december 2010

Rijksambtenaren zonder cao het nieuwe jaar in

Een gesprek tussen minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en de bonden over de impasse in de cao-onderhandelingen voor rijksambtenaren, heeft donderdag niets opgeleverd. Dat liet Abvakabo FNV-onderhandelaar Jan Willem Dieten weten.

In de eerste helft van januari praten de onderhandelaars met hun achterban om te beslissen hoe nu verder. Acties worden daarbij niet uitgesloten. Het ministerie en de bonden zijn het oneens over het salaris en over gedwongen ontslagen die in de lucht hangen in verband met de aangekondigde bezuinigingsoperatie waarbij 15.000 banen zouden verdwijnen. ''Op geen van beide terreinen is een opening geboden'', aldus Dieten.

Leden
Nu gesprekken met zowel de onderhandelaar als de minister niks hebben opgeleverd, is de volgende stap het raadplegen van de leden. ''Dan kunnen we bakzeil halen of manieren bedenken om onze eisen kracht bij te zetten.''

Dieten slaat zeker nog geen 'oorlogstaal' uit. ''Wij zijn rustige mensen, maar vastberaden.'' Volgens Dieten hoeft het in eerste instantie niet om harde acties te gaan. ''Maar als andere middelen niet helpen, kan je de acties altijd nog verharden.'' Hij roept 2007 in herinnering. ''Als stakingen bij de belasting of gevangenis langer dan een dag duren, staat de boel behoorlijk onder druk.''

Nullijn
Donner en de bonden hebben donderdag twee uur gesproken. De cao voor ongeveer 120.000 rijksambtenaren loopt op 31 december af. De ambtenaren willen er 2 procent bij; Donner zit voor de komende twee jaar op de nullijn. Bovendien vrezen de bonden dat de bezuinigingsronde onder ambtenaren tot gedwongen ontslagen leidt, waar de bonden denken dat die mensen gezien het natuurlijk verloop de komende jaren nog hard nodig zijn.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.