Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 4 januari 2011

Expats krijgen meer dan ze verwachten

Expats krijgen meer dan ze verwachten. Dat blijkt uit een onderzoek van PwC naar de uitzendvoorwaarden van expats in de periode 2006-2010. Vooral de nieuwe generatie expats gaat wel voor de hoogste bieder, maar niet op financieel gebied. De zogenaamde “millenials” kiezen voor maximale ontwikkelingsmogelijkheden. Toch blijkt dat werkgevers die mensen uitzenden de afgelopen vijf jaar - ook tijdens de economische crisis – niet anders of minder zijn gaan belonen. Door vast te houden aan one-size-fits-all pakketten laten werkgevers grote kansen liggen. Enerzijds om te besparen op de vaak dure uitzendingen en anderzijds om collega’s op de juiste manier aan hen te binden.

Voor niks teruggehaald
De afgelopen twee jaar, tijdens de economische crisis, hebben veel bedrijven hun vaak dure expats teruggehaald en langdurige zakenreizen en ‘commuting’ beperkt om geld te besparen. Op dit moment ziet PwC weer een toename van het aantal internationale assignments, maar die vinden nog steeds plaats onder dezelfde voorwaarden als voorheen. Een gemiste kans, zeker waar het gaat om voorwaarden als extra toelages en vergoedingen voor reizen en transport.

“In plaats van expats terug te halen tijdens de economische crisis hadden bedrijven beter hun voorwaarden tegen het licht kunnen houden”, stelt Henk Zeilstra, expert bij PwC op het gebied van internationale mobiliteit. “Dan hadden ze een groot deel van hun expats op locatie kunnen houden én kostenbesparingen kunnen realiseren. Natuurlijk blijven financiële incentives belangrijk voor oudere expats of senior management, maar het aandeel van de nieuwe generatie expats die veel minder financieel gedreven zijn neemt snel toe”.

Financiën niet langer doorslaggevend
De komende tien jaar zal het aantal werknemers dat enige tijd in het buitenland werkt met de helft toenemen. Het wordt meer en meer een integraal onderdeel van een baan. De nieuwe generatie medewerkers gaat daarbij voor de hoogste bieder, niet op financieel gebied, maar op het gebied van ontwikkelmogelijkheden. Millenials vinden het de normaalste zaak om enige tijd in het buitenland te werken zonder dat daar per sé torenhoge vergoedingen tegenover hoeven te staan. Daarmee voldoen de traditionele expatriate beloningspakketten die nog uit de jaren ’70 stammen niet langer. De met name financieel gedreven expatriate beloningspakketten zijn onaantrekkelijk en weinig concurrerend.

“Beloning in de vorm van allerhande toelages puur voor het feit dat je op uitzending gaat, zullen uiteindelijk drastisch afnemen. Organisaties moeten zich meer richten op de ontwikkelingsmogelijkheden tijdens een uitzending en de impact die internationale ervaring heeft op het verdere verloop van iemands carrière. Talentmanagement, succession planning en internationale mobiliteit moeten veel meer op elkaar afgestemd worden”, aldus Zeilstra.

Nieuwe vormen
Omdat werken in het buitenland als een integraal onderdeel van een carrière wordt gezien, verandert ook het type uitzendingen. Naast kort en langdurende uitzendingen zullen er meer en meer (langdurende) zakenreizen, commuters, intra-regionale en virtuele uitzendingen plaatsvinden. Hierbij worden zowel executives en senior talenten als jonge talenten uitgezonden.

Een andere ontwikkeling die PwC signaleert, maar waar nog onvoldoende invulling aan wordt gegeven door bedrijven is ‘dual career’. Expats willen in toenemende mate dat de carrière van hun partner niet lijdt onder een uitzending. Een moeilijk in te vullen vraag, waar internationale ondernemingen de komende jaren een antwoord op zullen moeten formuleren, willen ze jonge talenten nog beter aan zich binden.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.