Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 6 april 2011

Kamp moet niet wachten op FNV

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken moet ingrijpen nu het pensioenakkoord vertraging oploopt door een interne crisis bij vakcentrale FNV. Dat zegt Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya van D66. Volgens haar duurt het onderhandelen over het pensioenakkoord veel te lang. 'Eerst zou het in februari rond zijn, het is nu april.'

Maandag legde FNV-voorzitter Agnes Jongerius de onderhandelingen over het pensioenakkoord twee weken stil vanwege gerommel bij de aangesloten bonden FNV Bondgenoten en Abvakabo. Deze bonden vrezen hun onderhandelingspositie met de werkgever kwijt te raken als er gekort dreigt te worden op pensioenen.

Tegengeluiden
Volgens Koser Kaya moet de crisis serieus worden genomen. 'De FNV-achterban laat steeds meer tegengeluiden horen.' Het heeft volgens haar daarom geen zin om nog langer op de onderhandelaars van werkgevers en werknemers te wachten. 'Kamp moet zelf met wetgeving komen om het pensioenprobleem op te lossen.' Dit zit eraan te komen, want de minister is inmiddels al bezig met een wetsvoorstel. Dinsdag stuurde Kamp daarover een brief naar de Tweede Kamer. Het voorstel heeft betrekking op zowel de verhoging van de AOW-leeftijd naar 66 jaar in 2020 als de invulling van de fiscale beperking bij pensioensparen. Een akkoord met sociale partners kan nog wel tot aanpassing leiden, zo schrijft de minister.

Eenduidig standpunt
Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA vindt dat de FNV wel even de tijd mag nemen. Hij vraagt zich wel af of de vakcentrale tot een eenduidig standpunt kan komen. 'Dat wordt nog spannend', aldus Omtzigt. Ook VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé-Hamming wil de FNV wel twee weken geven om de gelederen te laten sluiten. Maar de onderhandelingen moeten ook weer niet te lang duren. 'De pensioenproblematiek wordt daar niet kleiner van.'

Andere onderhandelingspartners kijken de kat uit de boom. Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft er begrip voor dat de FNV even tijd nodig heeft voor 'reflectie'. 'Als ze er niet uit komen, dan zien we dat dan wel weer', zegt een woordvoerder.

Tijd nodig
Richard Steenborg, voorzitter van de MHP, de bond voor middengroepen en voor hoger personeel, vindt het niet gek dat de FNV even tijd nodig heeft om er onderling uit te komen. 'Het gaat wel om € 800 mrd aan pensioengeld.' Ongeduldig zijn is volgens hem niet nodig. 'Over een maand moet er toch wel een akkoord zijn'. De voorzitter van vakcentrale CNV, Jaap Smit, maakt zich echter wel zorgen over de crisis binnen de FNV. 'Als de zaak klapt, is dat ernstig.'

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.