Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 10 april 2011

Nederlander belegt vooral voor pensioen

Nederlanders die beleggen doen dat vooral om hun pensioen aan te vullen. Eerder met pensioen gaan, speelt een kleinere rol in de overwegingen. Voor 55 procent van de beleggende Nederlanders vormt het aanvullen van hun pensioen of inkomen de belangrijkste drijfveer om te beleggen. Slechts een op de vijf beleggers verwacht door het beleggen eerder te kunnen stoppen met werken dan op hun 65e. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research onder 500 Nederlanders, in opdracht van Robein Vermogensspecialisten.

Andere belangrijke redenen om geld in aandelen of obligaties te stoppen, zijn het laten groeien van vermogen (54 procent) en financiële onafhankelijkheid (35 procent). Een op de tien beleggers zet het geld opzij voor de kinderen of kleinkinderen.



Sparen
Nederlanders geven de voorkeur aan beleggen boven sparen vanwege het hogere rendementsperspectief (31 procent). Een op de vijf Nederlanders belegt, omdat ze het risico en het verwachte rendement dan zelf tegen elkaar af kunnen zetten. De huidige lage rente op spaargeld in combinatie met de inflatie, vormt voor 16 procent een drijfveer om de aandelenmarkt op te gaan. Een kleine groep ondervraagden (7 procent) belegt vanwege de spanning.

Vrouwen
Net als uit andere onderzoeken blijkt dat mannen eerder voor beleggen kiezen dan vrouwen, namelijk 43 versus 22 procent. Vrouwen nemen vaker dan mannen een vermogensbeheerder of beleggingsadviseur in de arm. Als ze dat doen, kiezen vrouwen eerder voor een specialist bij een grote bank terwijl mannen vaker de voorkeur geven aan een kleinere, onafhankelijke expert. Die gevonden verschillen zijn echter niet zo groot.

Opvallend
Beleggers winnen het vaakst advies en informatie in bij een financieel adviseur of op internet. Klanttevredenheidsonderzoeken en suggesties van vrienden worden iets minder vaak genoemd. De onderzoekers vroegen ook waarop mannen en vrouwen letten bij de keuze voor een financieel adviseur. Het belangrijkste is deskundigheid, gevolgd door betrouwbaarheid en lage kosten. “Een hoog rendement staat opvallend genoeg niet in het rijtje”, zegt directeur Ruud Hageman van Robein Vermogensspecialisten. “Terwijl dat toch het uiteindelijke doel is van beleggen.”


Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.