Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 3 juli 2011

HAL nog één maal naar New York

De Holland America Line (HAL) maakt na 40 jaar nog één keer de klassieke oversteek van Rotterdam naar New York. Ter herdenking van de nostalgische transatlantische overtochten zet het vlaggenschip Rotterdam van de rederij zondagavond eenmalig koers naar de nieuwe wereld.

Nu cruises in Europa en ook in Nederland bezig zijn aan een stevige opmars, besloot de cruisemaatschappij als eerbetoon aan het verleden de route voor een keer in ere te herstellen. „Deze afvaart betekent veel voor Holland America Line en Rotterdam. We zijn trots op de historische banden tussen de HAL en Nederland”, zegt Nico Bleichrodt van de HAL.

De tocht markeert niet alleen het verleden, maar is ook een voorbode van de toekomst. „Vanaf zomer 2012 krijgt ons schip ms Rotterdam gedurende het hele jaar Rotterdam als vaste thuishaven.” Het schip vertrekt vanuit de Maasstad voor cruises naar bestemmingen in Noord-Europa, de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden, het Caraïbisch gebied en naar Indonesië.

De HAL zet dan ook zwaar in op Nederland als cruiseland. Zestien cruises hebben dit jaar Rotterdam als begin- en eindpunt. In totaal komen de schepen van HAL 19 keer in thuishaven Rotterdam en vier keer in Amsterdam. „Met de keuze voor Rotterdam onderstreept Holland America Line haar historische band met de stad”, aldus Bleichrodt. De rederij werd in die stad in 1873 opgericht.

Tussen 1873 en 1971 vertrokken ongeveer een half miljoen mensen met een schip van de HAL naar het beloofde land Amerika. Velen om zich als emigrant daar blijvend te vestigen, anderen ook alleen voor het plezier van de bootreis. Maar met de opkomst van de luchtvaart in de jaren zestig, besloot HAL in 1971 te stoppen met de passagiersdiensten naar New York. Daarna legde de maatschappij zich steeds meer op cruises toe. Inmiddels verzorgt de HAL met 15 schepen jaarlijks rond de 500 cruises, doet 354 havens aan en bezoekt 98 landen. De maatschappij biedt cruises aan naar alle continenten met een duur variërend van 2 tot 110 dagen.

De eenmalige jubileumovertocht naar New York zal niet ongemerkt voorbijgaan. Op de Wilhelminakade in Rotterdam zijn er in de namiddag en avond diverse muzikale optredens met onder anderen Lee Towers om passagiers en bemanning uit te zwaaien. Ook is er een historische fototentoonstelling die het cruisen en leven aan boord in de vorige eeuw laat zien. De gemeente Hoek van Holland zal het vlaggenschip vanaf de Noorderpier begeleiden met een groots vuurwerk wanneer dit 's avonds het zeegat kiest.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.