Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 15 september 2011

Doorpakken met pensioenen

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft donderdag de Tweede Kamer op het hart gedrukt dat na twee jaar praten over het pensioenakkoord „we moeten doorpakken”. Met de toenemende vergrijzing en onzekerheid op financiële markten is het volgens hem niet het moment om „te verzaken”.

In de Kamer klinkt vooral van de oppositie nog kritiek op de hervormingsplannen voor de oudedagsvoorziening. Het minderheidskabinet van VVD en CDA is afhankelijk van steun van de oppositie, omdat gedoogpartner PVV tegen het pensioenakkoord is. „De verantwoordelijkheid die wij dragen, is nu erg groot”, aldus de minister. Maar D66-Kamerlid Wouter Koolmees vroeg Kamp waarom hij nu een besluit van de Kamer wil. Volgens hem is er geen pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging.
Ook andere oppositiepartijen SP, GroenLinks en de ChristenUnie wezen erop dat grote FNV-bonden kritisch zijn over het pensioenakkoord. Ondanks dat de minister dinsdag nog extra toezeggingen heeft gedaan aan de vakbeweging om lagere inkomens met de hogere AOW-leeftijd straks nog kansen te geven eerder te stoppen met werken.

Verkeerde keelgat
Pvda-Kamerlid Roos Vermeij en haar collega Carola Schouten van de ChristenUnie verweten de VVD-bewindsman nog dat hij de Kamer onder druk zet. Het schoot Schouten vooral in het verkeerde keelgat dat Kamp stelde terug te vallen op oude wetsvoorstellen met een kale verhoging van de AOW-leeftijd als de Kamer niet akkoord gaat. Vermeij sprak zelfs van een „licht dreigement”. Maar volgens de minister is het niet zijn bedoeling druk te zetten. Volgens hem was het slechts een mededeling dat hij terugvalt op oude plannen, die het minderheidskabinet heeft afgesproken met de PVV. In deze plannen wordt de AOW-leeftijd in 2020 alleen verhoogd van 65 naar 66 jaar en niet, zoals in het pensioenakkoord, vervolgens gekoppeld aan de stijgende levensverwachting. Dat laatste willen regeringspartijen en bijna de voltallige oppositie juist.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.