Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 27 oktober 2011

Rutte noemt akkoord een heel grote stap

Premier Mark Rutte heeft het bereikte akkoord over een allesomvattende aanpak van de Europese schuldencrisis bestempeld als van groot belang.

''We hebben een heel grote stap gezet op ieder van de onderwerpen'', aldus de premier donderdagochtend in Brussel in een persconferentiena afloop van de top van de 17 eurolanden en het daaraan voorafgaande overleg van alle 27 EU-lidstaten. ''We hebben de goede besluiten genomen'', stelde Rutte. Hij verwees onder meer naar de afspraken over strengere begrotingsdiscipline.

Toezicht
De premier prees zich gelukkig met een passage in de slottekst waarin staat dat de lidstaten zich zullen houden aan de aanbevelingen van de Europese Commissie om financiële stabiliteit en economische groei te bevorderen. Ook wil de commissie de rol van de verantwoordelijke commissaris versterken met scherper toezicht en extra handhaving. Dat is op verzoek van Nederland in de tekst opgenomen, aldus Rutte.

Griekenland
Ook over de verdere redding van Griekenland zijn afspraken gemaakt. Onder meer over de afwaardering die banken en verzekeraars op hun Griekse leningen moeten nemen, zodat Athene 100 miljard euro kwijtraakt van zijn schuldenberg van zo'n 350 miljard. Volgens Rutte zijn de afspraken voldoende om de schuld van het Zuid-Europese land beheersbaar te houden. De Griekse premier George Papandreou noemde het akkoord een nieuw begin voor Griekenland. Griekenland was zonder de afspraken failliet gegaan, aldus Papandreou.

Noodfonds
Rutte verwelkomde ook de versterking van het noodfonds voor zwakke eurolanden. ''Dat heeft nu de slagkracht van een bazooka gekregen'', aldus Rutte. De premier sprak over een goede atmosfeer tijdens de gesprekken met collega-leiders. ''Het zijn allemaal professionele mensen met wel ieder zijn opvattingen'', aldus de premier doelend op de lange duur van het overleg.

IMF
Met de afspraken heeft Europa ''op meerdere gebieden belangrijke vooruitgang geboekt''. Dat heeft de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Franse politica Christine Lagarde, in een verklaring laten weten. Volgens Lagarde is het belangrijk dat ook banken de last van de Griekse schulden gaan dragen. De verhoging van de slagkracht van het Europese noodfonds ''kan de verdediging tegen besmetting versterken'', aldus Lagarde. De buffer die banken moeten aanleggen is volgens de IMF-chef essentieel om te zorgen voor groei.

Trichet
"Dit alles vereist nu een hoop werk. En een hoop snel werk'', stelde Jean-Claude Trichet, de scheidend topman van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.