Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

maandag 16 januari 2012

EU-salarissen: Commissie en Raad dagen elkaar voor Hof

Zowel de Raad van de EU als de Europese Commissie hebben beroep ingesteld bij het EU-Hof wegens schending van de wetgeving inzake de arbeidsvoorwaarden van EU-ambtenaren, het EU-ambtenarenstatuut. De Commissie verwijt de Raad dat de jaarlijkse aanpassing van de Eu-ambtenarensalarissen niet is goedgekeurd. De Raad verwijt de Commissie op zijn beurt dat de Commissie onvoldoende rekening houdt met de gevolgen van de economische crisis in de EU.

De jaarlijkse aanpassing wordt berekend door middel van een formule die gebaseerd is op de ontwikkkelingen van de ambtenarensalarissen in acht lidstaten (waaronder ook Nederland). Volgens de Commissie heeft de Raad geen beoordelingsmarge bij de beoodeling van de uitkomst van de formule en dient de Raad het voorstel van de Commissie goed te keuren.

Het is niet de eerste keer dat een conflict over de EU-salarissen in voor het Hof komt. Laatstelijk deed het Hof in november 2010 uitspraak over de jaarlijkse aanpassing. Toen trok de Commissie aan het langste eind. Het Hof oordeelde dat de Raad niet op eigen houtje kan besluiten af te wijken van de berekeningsformule, zonder gebruik te maken van de zogenoemde "uitzonderingsclausule" in het EU-ambtenarenstatuut (artikel 10 van bijlage XI). In dat artikel staat dat in geval van ernstige en plotselinge verslechtering van de sociaaleconomische toestand binnen de EU, die wordt beoordeeld aan de hand van door de Commissie verstrekte objectieve gegevens ter zake, de Commissie passende voorstellen indient bij de Raad.

De Raad verzocht de Commissie in 2011 twee keer om gebruik te maken van deze clausule. De Commissie deed dat niet. Dat is voor de Raad op zijn beurt reden om beroep in te stellen bij het Hof tegen de Commissie. De Commissie deed onlangs ook een voorstel tot aanpassing van het EU-ambtenarenstatuut.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.