Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 17 mei 2012

Lenteakkoord uitgelekt

Het Lenteakkoord is uitgelekt. De Telegraaf heeft het hele pakket maatregelen in handen, dat VVD, CDA, D66, GL en CU afgelopen nacht hebben afgerond om het begrotingstekort voor 2013 terug te dringen. Volgens een concepttekst gaat het in totaal om 16 miljard euro aan ombuigingen en lastenverzwaringen, waar na aftrek van enkele lastenverlichtingen en investeringen per saldo 12,2 miljard overblijft.

Zo boekt de Kunduzcoalitie bijna drie miljard euro aan lastenverlichting in, waaronder een permanente verlaging van de overdrachtsbelasting. Verder wordt één miljard euro uitgetrokken om scherpe kantjes van het huidige kabinetseleid af te vijlen, onder meer door bezuinigingen terug te draaien op het passend onderwijs en de pgb’s in de zorg. De koopkrachteffecten blijven volgens berekeningen van de Kunduz-coalitie in 2013 over de gehele linie gemeten onder de -2 procent, met uitzondering van aow’ers met een aanvullend pensioen boven 10.000 euro. Zij zijn de klos en gaan er -3,25 procent op achteruit. Alleenverdieners met kinderen leveren met een modaal inkomen (32.500 per jaar bruto) -1 procent in, voor twee keer modaal is dat -0,75 procent.

Tweeverdieners waarvan de partner een half keer modaal verdient gaan er -0,75 op achteruit. Daarboven is er geen koopkrachtverlies of zelfs een kleine plus. Alleenstaande ouders met een minimumloon gaan er licht op vooruit (+0,75 procent). Sociale minima leveren ruim een procent in, aow’ers zonder aanvullend pensioen gaan er +0,75 tot +1,25 procent op vooruit. Indien de reiskosten worden meegerekend, verslechteren de plaatjes voor werkenden, maar blijft het koopkrachtverlies ook beperkt tot onder -2 procent. De definitieve koopkrachtplaatjes moeten eerst nog door het Centraal Planbureau (CPB) worden doorgerekend.

Catshuisakkoord
Het Lenteakkoord wijkt op enkele punten af van het mislukte Catshuisakkoord met de PVV. De voorgenomen bezuiniging van 750 miljoen op ontwikkelingshulp is geheel teruggedraaid, er komt nu een stevige werkgeversheffing op topsalarissen en er zijn aanpassingen op kindsubsidies. Ook zijn er regelingen op het gebied van vergroening en duurzaamheid. Verder komt er een verhuurdersbelasting, waarvan de details nog later dit jaar moeten worden uitgewerkt. Er is niet verder gesleuteld aan de hypotheekrenteaftrek. In het Catshuis was al besloten om per 1 januari 2013 voor nieuwe hypotheken de renteaftrek te beperken tot annuïtair, dat wil zeggen stapsgewijze aflossing over een periode van 30 jaar. Ook de nullijn voor ambtenaren blijft overeind, exclusief de zorg.

Het eigen risico in de zorg wordt met 350 euro fors hoger. Rollators gaan uit het basispakket, voor hoortoestellen komt een eigen bijdrage van 25 procent. Verder is de voorgenomen btw-verhoging op de podiumkunsten teruggedraaid. De dierenpolitie wordt de nek omgedraaid.

In de sociale zekerheid gaat de aow-leeftijd vanaf volgend jaar met een maand omhoog, vanaf 2016 jaarlijks met twee maanden per jaar, en in 2019 met drie maanden. In 2023 moet de pensioengerechtigde leeftijd op 67 jaar liggen. Komende kabinetten kunnen uiteraard weer aan deze afspraken sleutelen.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.