Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

maandag 9 juli 2012

Wijzigingen in verordening per 28 juni 2012 van kracht

Verordening 883/2004 is op 10 mei 2010 in werking getreden en bepaalt welke socialezekerheidswetgeving bij grensoverschrijdende arbeid van toepassing is. Inmiddels is bekend dat deze wijzigingen vanaf 28 juni 2012 van kracht worden. Hieronder geven wij de belangrijkste wijzigingen weer.

Luchtvaartbemanningsleden
Luchtvaartbemanningsleden die in twee of meer lidstaten van de Europese Unie diensten verrichten met betrekking tot luchtpassagiers of luchtvrachtvervoer (piloten en stewardessen) zijn onder de huidige regels gewoonlijk verzekerd in de lidstaat waarin de werkgever is gevestigd. Onder de nieuwe regels vallen zij onder de socialezekerheidswetgeving van het land waar zij hun thuisbasis hebben.

Werkzaamheden voor meerdere werkgevers
Werknemers die werkzaamheden verrichten voor twee werkgevers, waarvan één werkgever is gevestigd in zijn woonland en de werkzaamheden in het woonland niet substantieel zijn (in de regel minder dan 25%), zijn onder de huidige regels onderworpen aan de socialezekerheidswetgeving van het woonland. Onder de nieuwe regels wordt dat de vestigingsplaats van de werkgever die niet in het woonland is gevestigd. Voorbeeld: Een inwoner van Nederland die één dag per week werkt voor een Nederlandse werkgever en vier dagen per week voor een Duitse werkgever, is onder de nieuwe regels sociaal verzekerd in Duitsland.

Overgangsrecht
Om te voorkomen dat werknemers van de ene op de andere dag onder de wetgeving van een andere lidstaat zullen vallen, is overgangsrecht opgenomen. Overeenkomstig dit overgangsrecht blijft - bij een ongewijzigde situatie - een werknemer die onder de huidige regels onderworpen is aan de wetgeving van een bepaalde lidstaat nog maximaal tien jaar aan die wetgeving onderworpen. De werknemer kan echter een aanvraag indienen dat het overgangsrecht niet op hem van toepassing is en dat hij onder de nieuwe regels valt. Als hij dat uiterlijk op 29 september 2012 doet, zijn de nieuwe regels met terugwerkende kracht vanaf 28 juni 2012 van toepassing. Wordt het verzoek later ingediend, dan zijn de nieuwe regels van kracht vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de indiening van de aanvraag.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.