Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

vrijdag 3 augustus 2012

Hillen: koopvaardij provoceert met inhuren private beveiligers

De Nederlandse koopvaardij “is aan het provoceren” door voor schepen die voor de kust van Somalië varen illegaal private, gewapende beveiligers in te huren. Dat zegt minister van Defensie Hans Hillen vanmiddag in NRC Handelsblad. Hillen reageert zo op het nieuws van NRC van gisteren dat Nederlandse reders uit veiligheidsoverwegingen willens en wetens het geweldsmonopolie van de overheid negeren. Volgens de minister gaat het de reders “niet om de veiligheid, maar om de kosten”. De reders vinden dat de beveiliging van Defensie, dat mariniers beschikbaar stelt, tekortschiet. Het ministerie zou te duur zijn en niet snel genoeg reageren op de vraag om bescherming.

Minster: Reders vragen steeds maar meer en meer
Hillen stelt dat de reders met hun actie “lobbyen” om goedkopere particuliere beveiligers legaal aan boord te kunnen krijgen: “Telkens als ik match wat zij vragen, komt er een hogere eis. Als Defensie bij wijze van spreken binnen 48 uur klaar kan staan, moet het opeens binnen 24 uur.”

De minister bestrijdt dat zijn ministerie niet snel genoeg zou reageren. “Ik maak alle ruimte vrij om de belangen van Nederland als koopvaardijland te beschermen.” Onlangs verlaagde Hillen de prijs van een eenheid mariniers naar 5.000 euro per dag. Hillen wil niet dat de reders worden vervolgd. “Dat is in niemands belang. Laat ons er in alle bestuurlijke wijsheid met de reders uitkomen.”

Opstelten wil reders sowieso vervolgen bij overtreden wet
Minister Ivo Opstelten (Justitie, VVD) zei eerder in de Tweede Kamer juist wel tot vervolging te zullen overgaan als reders voor private gewapende beveiliging kiezen. Zijn voorlichter zegt at het standpunt van Opstelten, die met vakantie is, onveranderd is. “Als reders dat doen, overtreden ze de wet en dat wordt niet getolereerd.” Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de zaak. CDA, D66, PvdA, SP en VVD willen opheldering van minister Hillen over de reders en de bescherming die Defensie kan bieden.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.