Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 21 juni 2011

Doorwerken na 65 jaar al vanaf 2013 beloond

Voordat de AOW-leeftijd in 2020 van 65 naar 66 jaar gaat, wil minister Henk Kamp (Sociale Zaken) al vanaf 2013 doorwerken na je 65e verjaardag belonen met een hogere uitkering. Voor elk jaar dat mensen langer aan de slag zijn, wordt de AOW-uitkering 6,5 procent verhoogd. Mensen die doorwerken kunnen straks hun AOW maximaal vijf jaar later laten ingaan.

Dat blijkt uit een voorontwerp van wetgeving, waaraan de minister werkt om het pensioenakkoord tussen het kabinet, werkgevers en de vakbeweging uit te voeren. Kamp heeft het voorontwerp dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd, zodat deze er al rekening mee kan houden bij de behandeling van eerder ingediende wetsvoorstellen over verhoging van de AOW-leeftijd.

Levensverwachting
Het pensioenakkoord gaat verder dan het wetsvoorstel dat de minister eerder naar de Kamer heeft gestuurd. Het minderheidskabinet van VVD en CDA heeft met gedoogpartner PVV afgesproken dat de AOW-leeftijd van 65 naar 66 jaar gaat. De PVV wil niet verder gaan dan dat. Volgens het akkoord tussen het kabinet en de sociale partners wordt de pensioenleeftijd na 2020 gekoppeld aan de stijgende levensverwachting. Hierdoor gaat de AOW-leeftijd in 2025 naar 67 jaar.

Aanvullend pensioen
Kamp kondigt ook nieuwe aanpassingen aan voor het belastingvriendelijke regime voor het sparen van aanvullend pensioen wegens het akkoord met werkgevers en de vakbeweging. In het fiscaal gunstige stelsel voor het sparen voor de oude dag - het zogeheten Witteveenkader - zal al vanaf 2013 rekening worden gehouden met een pensioenleeftijd van 66 jaar en vanaf 2015 met 67 jaar. Dit is nodig om de beoogde bezuinigingen binnen te halen.

Achterbannen
Er staan overigens nog veel vragen open als het gaat om het pensioenakkoord. Zo moeten de achterbannen van werkgevers- en werknemersorganisaties nog instemmen. Vooral binnen de FNV is er groot verzet van vakbond Bondgenoten. Verder wordt nog onderzocht in hoeverre het juridisch mogelijk is opgebouwde pensioenrechten om te zetten naar contracten in het nieuwe systeem.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.