Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

maandag 14 februari 2011

Weg hier: emigreer naar Amerika, Canada of Australië!

U bent het zat. Altijd die files, het dringen voor de deuren van een propvolle trein, de regeltjes waarmee de overheid u ervan wilt weerhouden een bedrijfje te beginnen: u vertrekt, net als 118.000 Nederlanders het afgelopen jaar, uit de mistroostige Hollandse polder.

Op de Emigratiebeurs in Houten kunnen Nederlanders met een vertrekwens hun hart ophalen. Elsevier bezocht afgelopen zaterdag stands en presentaties over Amerika, Canada en Australië en geeft u hieronder per land de belangrijkste informatie.

Het is belangrijk te beseffen dat er aan emigratie velerlei kosten, haken en ogen zitten. Geen emigratie is hetzelfde en er zijn net zoveel regels als uitzonderingen. Onderaan het artikel vindt u links voor als u meer wilt lezen.

Amerika
Amerika neemt volgens CNN- en TIME-journalist Fareed Zakaria jaarlijks meer legale immigranten op dan de rest van de wereld bij elkaar. Amerika heeft 311 miljoen inwoners en de komende dertig jaar komen daar nog eens honderd miljoen mensen bij. Toch is permanente emigratie naar de Verenigde Staten een moeizaam en voor de meeste Nederlanders bijna onmogelijk proces.

De mogelijkheden in het kort
Trouwen met een Amerikaan. Wanneer iemand de afgelopen twee jaar in contact is gekomen met een Amerikaans staatsburger en met hem/haar wil trouwen, is permanente emigratie mogelijk. Dit gaat via de zogeheten I-130-procedure. Om voorafgaand aan het huwelijk al naar Amerika te vertrekken, moet een K1-visum worden aangevraagd.

Investeren in Amerika. De optie voor ondernemers en rijkaards. Het criterium voor het verkrijgen van deze visa is dat u met uw investering banen creëert. Een persoon komt direct voor een permanente verblijfsvergunning in aanmerking als hij of zij 1.000.000 dollar investeert in een onderneming (EB5-visum).

Handelaren en investeerders met minder geld kunnen gaan voor het E1 of E2-visum. Dit zijn tijdelijke verblijfsvergunningen, maar kunnen wel onbeperkt worden verlengd zolang de investering in stand blijft. Het gaat hier om bedragen vanaf ongeveer 150.000 dollar.

Loterij
De Diversity Lottery. Amerika geeft jaarlijks ongeveer 50.000 verblijfsvergunningen weg met de zogeheten DV-loterij. De winkans voor Nederlanders ligt op ongeveer twee procent. De loterij is voor Nederlanders zonder dikke portemonnee of geliefde in Amerika nagenoeg de enige kans voor directe, permanente emigratie naar de Verenigde Staten.

Een andere optie, via een omweg, is uitgezonden worden door uw werkgever (L1-visum). Na een aantal jaar in Amerika is het mogelijk een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning op te starten.

Australië
Een land dat 190 keer zo groot is als Nederland en waar slechts 22 miljoen inwoners wonen, heeft ruimte. Dat trekt veel Nederlanders aan, zo bleek tijdens de presentatie van het Migration Bureau op de Emigratiebeurs in Houten. Ook het klimaat, het buitenleven en de goedkope huizen doen nogal wat Nederlanders onderzoeken wat de opties voor emigratie eigenlijk zijn.

Per jaar neemt Australië ongeveer 190.000 immigranten op, voornamelijk via het zogeheten Skilled Independent Program. 'Skilled', want Australië wil kwalitatief goede - het liefst jonge - immigranten.

Puntensysteem
Australië werkt met een puntensysteem. Personen die willen emigreren naar Down Under, verdienen punten met onder meer hun beroepsveld, leeftijd (perfecte leeftijd: jonger dan 32), werkervaring, en beheersing van de Engelse taal. Met 175 punten bent u zo goed als binnen.

Werkt u in de sales of marketing, dan maakt u weinig kans. Australië is vooral op zoek naar mensen in de techniek, research en development, IT, zorg, olie en gas, bouw, en onderwijs. Ook handelaren zijn gewild.

Mocht u de 175-puntengrens niet halen, kan u alsnog extra punten krijgen als u bereid bent u te vestigen in gebieden die door de overheid zijn aangeduid als 'ontwikkelregio's'.

Overheid
Van de emigrant wordt verwacht dat hij alles zelf regelt. De overheid biedt nauwelijks hulp, omdat ze onafhankelijke immigranten wil; mensen die het zelf kunnen rooien. Toch is een MARA-agent in het proces onmisbaar.

Vanuit Nederland solliciteren naar Australische banen kan ook, bijvoorbeeld via careerone.com.au of seek.com.au. Bedrijven moeten dan echter wel in staat zijn aan te tonen dat ze geen Australiër konden vinden voor de baan.

Net als emigratie naar Amerika, is investeren in Australië of trouwen met een Australisch staatsburger ook een optie.

Canada
Van bruisende metropolen tot oneindige lege vlaktes en de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains: Canada biedt het allemaal A Mari Usque Ad Mare, van zee tot zee, zoals het nationale motto luidt. Van de 34 miljoen inwoners van Canada hebben ruim een miljoen Nederlandse voorouders of zijn zelf geëmigreerde Nederlanders.

Immigratie naar Canada is relatief eenvoudig. Net als Australië werken de Canadezen met een puntensysteem. Het maximaal te behalen aantal is 100, en met 67 punten komt u in aanmerking voor emigratie. Ook hier is het aantal punten gebaseerd op zaken opleiding, werkervaring en beheersing van verschillende talen (Frans en/of Engels).

LoodgieterAls u minimaal een jaar werkervaring hebt in een van de 29 beroepsvelden waarin in Canada genoeg werk is te vinden, is permanente emigratie mogelijk. De beroepsvelden variëren van tandartsen en koks tot elektriciens en loodgieters.

Het maximaal aantal punten voor leeftijd krijgt u wanneer u jonger bent dan 49 jaar. Een snelle puntentest, om te kijken of u in aanmerking komt, kunt u hier doen.

Permanente emigratie is ook mogelijk voor personen met een aanbod van een Canadees bedrijf, talentvolle sporters, ondernemers/freelancers (waaronder ook artiesten), personen met trouwplannen en investeerders.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.