Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

donderdag 28 oktober 2010

Wijziging EU-verdrag op komst voor vangnet euro

Het Europees Verdrag moet gewijzigd worden om een permanent vangnet voor uitglijdende eurolanden te kunnen oprichten. Dat zullen de regeringsleiders van de 27 EU-landen donderdag, op hun top in Brussel, zo goed als zeker besluiten. Bronnen in Brussel hebben dat tegenover NRC Handelsblad bevestigd.

In het Verdrag van Lissabon zijn alle regels en bepalingen voor het functioneren van de Europese Unie vastgelegd. Openbreken van het verdrag is omstreden. Over de vorige verdragswijziging is vijf jaar onderhandeld. Daarna liep het resultaat, het Lissabon-verdrag, meermalen vast in nationale referenda.


In het huidige verdrag staat onder meer een ‘no-bailoutclausule’, die verbiedt dat eurolanden elkaar in tijden van nood geld geven.

Duitsland eist dat die clausule wordt geschrapt. Het Constitutionele Hof in Karlsruhe zou de clausule kunnen aangrijpen om de oprichting van een ‘Europees Monetair Fonds’ te blokkeren, vrezen de Duitsers. De EU-leiders komen morgen tegemoet aan deze eis.

Deauville
De Duitsers zouden als motor van de Europese economie het meeste geld kwijt zijn aan zo’n Fonds. Mocht het Duitse Hof de oprichting daarvan doorkruisen, dan heeft Europa alleen een tijdelijk mechanisme dat na de Griekse schuldencrisis werd opgericht, dat in 2013 afloopt. Daarna kunnen financiële markten opnieuw de euro aanvallen, zoals zij eerder dit jaar deden. Duitsland zou dan grote risico’s lopen.

Vorige week kreeg bondskanselier Angela Merkel in het Franse Deauville daarom al steun van de Franse president Sarkozy voor een verdragswijziging. In ruil kreeg Sarkozy haar verzekering dat een land nooit volledig automatisch bestraft zal worden als het het Stabiliteitspact overtreedt, zoals Duitsland eerst wilde. In het pact zijn begrotingslimieten voor eurolanden vastgelegd.

Rutte: Geen veto
Nederland voelt weinig voor wijziging van het Verdrag van Lissabon, maar zal zijn veto niet gebruiken om dit tegen te houden. Dat heeft premier Rutte eerder deze week gezegd in een debat over de Europese top van donderdag en vrijdag.

Rutte wil op die top helderheid over een permanent crisismechanisme dat het Stabiliteitspact voor de euro moet versterken. „Er moet een systeem komen met stevige sancties, zodat de eurolanden hun overheidstekorten en de staatsschuld in bedwang houden”, zei Rutte in het debat met een Kamercommissie over de Nederlandse inzet voor de top. Kamerleden hadden forse kritiek op de Frans-Duitse deal die voorkwam dat er een automatisch sanctiemechanisme zou komen. „We hadden graag meer gehad”, zei Rutte. „Nu gaat het erom dat het voorstel niet verder verwatert.”

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.