Er komt een eind aan tendentieuze en agressieve vormen van adverteren voor beleggingen in zeeschepen. Op aandringen van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers heeft de sector een reclamecode opgesteld met daarin duidelijke regels over het verwoorden van de fiscale aspecten. Weekers schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.
De vele tendentieuze reclames voor de scheepsbeleggingen – vooral in de krant en op de radio – waren de Tweede Kamer en ook staatssecretaris Weekers een doorn in het oog, zo bleek in november tijdens het debat over het Belastingplan 2011. "De afgelopen maanden is er net als in 2009 volop geadverteerd met de fiscale aftrek van investeringen in de bouw van nieuwe zeeschepen. Het fiscale verhaal vanuit de branche was vaak onvolledig en veel te kort door de bocht. Met de nieuwe code gaat het roer eindelijk om. In de advertenties staan de fiscale gevolgen niet langer centraal. De focus verschuift naar het economisch belang", stelt Weekers.
De reclamecode is opgesteld door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Reders (KNVR) en Scheepsbouw Nederland in samenspraak met de Stichting Reclame Code. In de code staat dat onder meer dat advertenties, commercials en andere reclame-uitingen verschoond moeten blijven van fiscaal jargon en dat termen als 'meer terug dan je inleg' en 'fiscaal aantrekkelijk' niet de boventoon mogen voeren. De code wordt op 1 januari 2011 van kracht, maar Weekers heeft met de branche afgesproken dat de nieuwe regels per direct worden nageleefd. Reders die zich niet aan de code houden riskeren een boete en royement uit de registers van de branche-organisaties.
Op beleggingen in zeeschepen is – net als op tal van andere investeringen – de tijdelijke regeling voor versnelde afschrijving van toepassing. Die crisismaatregel beoogt de liquiditeitspositie van ondernemers te versterken. Investeringen kunnen in twee jaar worden afgeschreven. Daartegenover staat dat in de jaren daarna geen afschrijving meer mogelijk is. De Tweede Kamer heeft staatssecretaris Weekers bij de behandeling van Belastingplan opgeroepen de regeling te beperken. Weekers gunt de sector echter een laatste kans: “Voor de scheepsbouw in Nederland en voor de werkgelegenheid in die sector is de tijdelijke versnelde afschrijving een belangrijke regeling. De branche en de reders krijgen met deze reclamecode het voordeel van de twijfel. Zo’n code is een vorm van zelfregulering. Vertrouwen staat daarbij centraal. Het is nu aan de branche en de reders om dit vertrouwen waar te maken.”
Bron
Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
30%
Aangifte
AOW
Baggeraar
Belastingdienst
Belastingverdragen
Boorplatform
BSN
Cruise
Digid
Eigen woning
Emigratie
Energie
Expat
Fiscaal partnerschap
GBA
Heffingskortingen
Hypotheek
Offshore
Ombudsman
Pensioen(fonds)
Piloot
Rechtspraak
Rijksoverheid
Rijnvarende
Rotterdam
Scheepvaart
Sociale zekerheid
Spaarloon
SVB
Toeslagen
Tysma|Lems
WOZ
Zeevarende
Zorgverzekering
Startpagina » Scheepvaart » Nieuwe regels voor reclame scheepsbeleggingen
woensdag 15 december 2010
De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?
Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.
In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!
Populaire berichten
-
The new EU Regulations No 883/2004 and 987/2009 will apply in the relations between Switzerland and the EU-States from 1st April 2012, with ...
-
In deze rekenregels zijn het bruto wettelijke minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 juli 2011 opgeno...
-
Spaart u voor een uitkering naast uw pensioen? Vanaf belastingjaar 2011 mag u in uw aangifte alleen nog lijfrentepremies aftrekken die u in ...
-
Een inwoonster van Amsterdam die weigert haar vingerafdrukken te geven, krijgt voorlopig geen nieuw paspoort. De gemeente Amsterdam hoeft ha...
-
De Koninklijke Marine geeft 2, 3 en 4 september acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit evenement laat bezoekers actief ke...
Blogarchief
-
►
2012
(452)
- september 2012 (12)
- augustus 2012 (48)
- juli 2012 (43)
- juni 2012 (53)
- mei 2012 (58)
- april 2012 (57)
- maart 2012 (55)
- februari 2012 (56)
- januari 2012 (70)
-
►
2011
(756)
- december 2011 (68)
- november 2011 (64)
- oktober 2011 (69)
- september 2011 (59)
- augustus 2011 (92)
- juli 2011 (57)
- juni 2011 (90)
- mei 2011 (63)
- april 2011 (48)
- maart 2011 (47)
- februari 2011 (40)
- januari 2011 (59)
-
▼
2010
(190)
- december 2010 (51)
- november 2010 (42)
- oktober 2010 (59)
- september 2010 (38)
In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?
Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.
Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!
Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.
Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?
Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.