De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, heeft een nieuwe website in gebruik genomen. Mensen kunnen op deze site een klacht indienen over de overheid, maar worden ook geholpen om zelf aan de slag te gaan met hun probleem. De Nationale ombudsman wil zo mensen die een probleem hebben met de overheid nog beter van dienst zijn.
Veel mensen laten het erbij zitten als ze een probleem hebben met de overheid. Dat is jammer. Klagen heeft zin voor mensen zelf, maar ook voor andere mensen en voor de overheidsinstanties. Als overheidsinstanties horen waar het misgaat, kunnen ze zichzelf daarop verbeteren. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid. Hij vindt het belangrijk dat mensen eenvoudig bij hem terecht kunnen. Maar hij stimuleert mensen ook hun probleem eerst aan te kaarten bij de instantie waarmee ze een probleem hebben.
Loket
Klagen over een overheidsinstantie klinkt misschien ingewikkeld. Maar dat hoeft het niet te zijn. De site www.nationaleombudsman.nl helpt mensen met hun probleem. Kenmerkend voor de nieuwe site is het onderdeel 'Zelf aan de slag'. Daar vinden websitebezoekers tools om hun probleem zelf op te lossen, zoals voorbeeldbrieven en doorverwijzingen naar andere instanties. Komen mensen er met de overheidsinstantie zelf niet uit, dan kan via de site een klacht worden ingediend bij de ombudsman. Verder staan op de site praktijkvoorbeelden en uitgebreide informatie over de Nationale ombudsman. Bijvoorbeeld in de vorm van informatieve filmpjes over wie de ombudsman is, wat hij voor je kan doen en wat er gebeurt met je klacht. De navigatie is eenvoudig, zonder menu's maar met links.
Nieuwssite
Naast een site die gericht is op mensen die een probleem hebben met de overheid, heeft de Nationale ombudsman ook een andere site geopend, www.nationaleombudsman-nieuws.nl. Deze site biedt vooral nieuws over de Nationale ombudsman en zijn werk, zoals persberichten, recente rapporten, cijfers over het aantal ontvangen klachten en teksten van lezingen.
Bron
Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
30%
AOW
Aangifte
BSN
Baggeraar
Belastingdienst
Belastingverdragen
Boorplatform
Cruise
Digid
Eigen woning
Emigratie
Energie
Expat
Fiscaal partnerschap
GBA
Heffingskortingen
Hypotheek
Offshore
Ombudsman
Pensioen(fonds)
Piloot
Rechtspraak
Rijksoverheid
Rijnvarende
Rotterdam
SVB
Scheepvaart
Sociale zekerheid
Spaarloon
Toeslagen
Tysma|Lems
WOZ
Zeevarende
Zorgverzekering
Startpagina » Ombudsman » Nationale ombudsman verbetert dienstverlening met nieuwe website
zaterdag 22 januari 2011
Nationale ombudsman verbetert dienstverlening met nieuwe website
De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?
Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.
In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!
Populaire berichten
-
Rabobank heeft problemen met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en voert een lobby voor beperking ervan tot krimpregio's. Dat meldt h...
-
Op 4 mei, om 20.00, is Nederland twee minuten stil. Dan vindt de Nationale Herdenking plaats. In Nederland vinden door het jaar heen veel he...
-
Binnen regeringspartij CDA klinkt de roep dat het met de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) mogelijk moet blijven deze subsi...
-
Van 3 tot en met 12 november 2011 vindt de eerste editie van de Maritime Week plaats. Met een landelijke campagne staat de maritieme industr...
-
Het EU-Hof heeft bekend gemaakt dat de drie rechterlijke instanties van het EU-Hof (Hof, Gerecht en Ambtenarengerecht) in 2011 1.518 zaken...
Blogarchief
-
►
2012
(452)
- september 2012 (12)
- augustus 2012 (48)
- juli 2012 (43)
- juni 2012 (53)
- mei 2012 (58)
- april 2012 (57)
- maart 2012 (55)
- februari 2012 (56)
- januari 2012 (70)
-
▼
2011
(756)
- december 2011 (68)
- november 2011 (64)
- oktober 2011 (69)
- september 2011 (59)
- augustus 2011 (92)
- juli 2011 (57)
- juni 2011 (90)
- mei 2011 (63)
- april 2011 (48)
- maart 2011 (47)
- februari 2011 (40)
- januari 2011 (59)
-
►
2010
(190)
- december 2010 (51)
- november 2010 (42)
- oktober 2010 (59)
- september 2010 (38)
In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?
Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.
Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!
Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.
Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?
Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.