Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 6 maart 2011

Sociale Zekerheid: een keer gegevens vragen werkt

De administratieve last in de sociale zekerheid is de afgelopen jaren voor burgers met ruim 35 procent verminderd. De grootste winst is bereikt door het via internet inschrijven voor werk en het aanvragen van WW en bijstand waarbij gegevens al vooraf zijn ingevuld.

Daarnaast vragen de instanties de gegevens die andere diensten al hebben, niet meer uit. Dit blijkt uit de evaluatie van de wet Eenmalige gegevensuitvraag die staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. De nieuwe wet heeft er daarnaast door betere samenwerking ook voor gezorgd dat overheidsinstanties makkelijker fraude kunnen constateren in de sociale zekerheid.

Staatssecretaris De Krom: “De wet heeft zijn doel bereikt, en meer dan dat zelfs. Aan de ene kant maken we het voor de burger makkelijker en begrijpelijker. Daarnaast kunnen overheidsinstanties nu ook sneller zien wie fraudeert met uitkeringen.”

De staatssecretaris schrijft in zijn brief te verwachten dat de dienstverlening in de toekomst voor een groot deel digitaal zal verlopen. Voor de komende jaren ligt de uitdaging om bij de verdere ontwikkeling van het Digitaal Klantdossier de sturing en het beheer beter te laten aansluiten op het aantal gebruikers.

De wet eenmalige gegevensuitvraag werk en inkomen (WEU) is in 2007 van kracht geworden. Voorheen vroegen het UWV (sociale verzekeringen), de SVB (kinderbijslag) en gemeentelijke sociale diensten (bijstand) soms meerdere keren aan klanten dezelfde gegevens of vroegen ze gegevens die andere overheidsorganisaties al hadden. Dit gold voor gegevens van organisaties als DUO (studiefinanciering) en RDW (kentekens). De wet verbiedt het de instanties sindsdien om burgers dezelfde gegevens te vragen of gegevens te vragen waarover de overheid al beschikt. Dit is onderdeel van een bredere aanpak van de overheid om de dienstverlening aan burgers en werkgevers te verbeteren en tegelijk de administratieve lasten te verminderen. Zo heeft het UWV met de polisadministratie bijgedragen aan het eenmalig uitvragen van loongegevens bij werkgevers. De burger krijgt deze gegevens bij het aanvragen van een uitkering zonder nadere uitvraag ter controle voorgelegd.

Bron

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.