Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 18 september 2011

Nederlandse vermogende vinden rijkentaks 'iets voor buitenlanders'

In Amerika riep superbelegger Warren Buffet de politiek op om miljardairs niet te ontzien, nu er door de crisis fors moet worden bezuinigd. Diverse vermogenden hebben zich spontaan gemeld voor een 'crisistaks', waar de regering gretig gebruik van maakt.

Maar in Nederland hoeven we daar niet op te rekenen. 'Er is nogal een verschil. In de VS is de belasting voor de superrijken 26 procent, in Nederland twee keer zoveel. Zo bezien zijn pleidooien als die van Warren Buffett daar niet meer dan normaal, en dragen de Nederlandse rijken al genoeg bij aan de schatkist', laat Joop van den Ende vandaag in De Volkskrant weten. Wat volgens Van den Ende niet wegneemt dat ook hier rijken de plicht hebben anderen te laten delen in hun vermogen. 'De een doet dat misschien via de zorg of iets anders, mijn vrouw en ik doen het in de kunst en cultuur.'

Nederland niet te vergelijken
Ook in Spanje werd vorige week een afgeschafte 'rijkentaks' weer ingevoerd, voor iedereen die meer dan zeven ton verdient. Ook in Frankrijk zullen inkomens boven de 500 duizend euro 3 procent extra worden belasten, na een open brief van L'Oreal-erfgename Liliane Bettencourt en vijftien andere miljardairs.

Ook oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer vindt de Nederlandse situatie niet vergelijkbaar. 'Vermogenden en werkenden worden hier bepaald niet geknuffeld of ontzien. De belasting op inkomen is met 52 procent hoog te noemen, zeker als je bedenkt dat dit tarief ook geldt voor de middeninkomens.'

Dat betekent volgens Scheepbouwer niet dat er niet meer belasting kan worden betaald, en door vermogenden dan misschien relatief iets meer. Als het maar in proportie blijft 'en niet naar een onbetrouwbaar land als Griekenland gaat'.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.