Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dinsdag 3 januari 2012

Loonstrookje valt mee

Ondanks de economische crisis zullen de meeste werknemers geen lager nettobedrag op het loonstrookje aantreffen. De meesten gaan er zelfs iets op vooruit. Dat concludeert loonverwerker ADP, die de in de Miljoenennota getroffen bezuinigingen van het kabinet doorrekende.

Modaal verdienende Nederlanders (circa 2.500 euro bruto per maand) houden onder de streep maandelijks netto 13,42 euro meer over. Het voordeeltje neemt af tot 2,83 euro voor werknemers met 3.250 euro loon per maand. Ook personeel in de (zieken)zorg kan rekenen op een kleine plus tegemoetzien, meldt het AD vandaag. Het schrappen van de populaire spaarloonregeling zorgt bij velen ook voor een hoger nettoloon. Het gespaarde bedrag wordt immers bruto gestort.

Uiteindelijke koopkracht
'Wie puur naar de salarisstrook kijkt, zal zeggen dat de schade voor deze groep meevalt', zegt Dik van Leeuwerden, manager Wet & Regelgeving van ADP. Het loon zegt echter niets over de uiteindelijke koopkracht, waarschuwt hij. 'Allerlei zaken worden immers duurder, neem de kinderopvang. Verder is er een hoger eigen risico in de zorg en stijgt de inflatie.'

De belangrijkste oorzaak waardoor modale en lagere inkomens meer geld overhouden, is dat de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering is verlaagd van 7,75 naar 7,1 procent. De rekening gaat naar de hoge inkomens. Het maximale loon waarover de bijdrage wordt ingehouden is gestegen van 33.427 tot 50.064 euro.

Oudere werknemers
Ook oudere werknemers zijn de dupe, stelt ADP, dat maandelijks 1,4 miljoen loonstrookjes verstuurt. De schade varieert van 8,59 euro per maand voor 58-jarige werknemers tot 50,33 euro voor een 63-jarige. Het salaris is lager doordat het kabinet de verhoogde arbeidskorting per 1 januari heeft geschrapt.

Voor bouwvakkers en werknemers in de metaal en techniek daalt het nettoloon met enkele tientjes. De laatste groep is vooral de dupe van de verslechterde dekkingsgraad van pensioenfonds PMT. Oudere metaalwerkers moeten tot ruim 67 euro per maand inleveren.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.