Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 18 januari 2012

PVV tegen vlaktaks

PVV-leider Geert Wilders is geen voorstander van de vlaktaks. Het betekent volgens hem afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, wat voor onrust op de woningmarkt zorgt. Dat heeft Wilders gezegd tegenover NU.nl in een reactie op de uitgelekte conceptstukken van de toekomstvisie van het CDA dat het strategisch beraad vrijdag presenteert.

Voor topinkomens moet er volgens het CDA een extra belasting bij komen, een solidariteitsheffing. Het huidige inkomstenbelastingstelsel is te ingewikkeld, vinden de schrijvers. Wilders vindt een vlaktaks geen goed idee omdat het volgens hem betekent dat de hypotheekrenteaftrek moet worden afgeschaft. "Onrust is slecht voor de woningmarkt."

Technisch
Ook noemt Wilders de invoering van één belastingtarief 'technisch ingewikkeld'. "Extra heffingen voor de één, en teruggeven aan de ander: ik weet niet hoe het CDA dat wil doen, maar het is enorm ingewikkeld en lastig uitvoerbaar lijkt me. We hebben nu al een progressief belastingstelsel dat werkt."

Met de opstelling van Wilders is geen directe meerderheid van de vlaktaks in zicht. Premier Mark Rutte liet in de zomer van 2010 nog wel weten één belastingstelsel een 'prachtig' concept te vinden, maar moeilijk uitvoerbaar. VVD-Kamerlid Helma Neppérus wilde zich woensdag niet uitlaten over het CDA-voorstel. "Ik wacht de stukken geboeid af."

Onafhankelijkheidsverklaring
Eerder was Wilders nog voor invoering van een vlaktaks. Toen hij in 2005 uit de VVD stapte, stelde hij in zijn onafhankelijkheidsverklaring dat de 'politiek van belastingverlaging dient uit te monden in een vlaktaks, die economische groei sterk zal stimuleren en om die reden zichzelf grotendeels financiert'.

De PVV-leider reageert ook op de vermoedelijke constatering van het strategisch beraad dat de immigratie van niet-westerse allochtonen een waardevolle toevoeging voor Nederland betreft. "Dat kost de Nederlandse samenleving 7,2 miljard euro per jaar en is dus een kostbare 'verrijking'. We houden het CDA aan de afspraken in het gedoogakkoord over immigratie en asiel en ik ga er ook van uit dat ze die afspraken over immigratie- en asielbeperking volledig zullen blijven nakomen en goed zijn voor hun handtekening", zo stelt hij.

SP
De SP laat bij monde van Kamerlid Farshad Bashir ook weten fel tegen de vlaktaks te zijn. "De vlaktaks van CDA is echter geen echte vlaktaks. CDA wil meerdere schijven en vooral lagere belastingen voor 1 groep: in dit geval de miljonairs. Wat miljonairs minder betalen zullen anderen bij moeten betalen aan belasting." Bashir pleit daarentegen voor invoering van een extra belastingschijf voor inkomens boven de 150.000 euro.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.