Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 21 maart 2012

Toelatingsprocedure geen horde meer voor kennismigrant

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wil het bedrijven nog gemakkelijker maken om een aanvraag in te dienen voor kennismigranten van buiten de Europese Unie. Een proef met de mogelijkheid om digitale aanvragen in te dienen wordt daarom uitgebreid van 6 naar 50 bedrijven. In de toekomst wil de IND bedrijven die regelmatig buitenlandse werknemers naar Nederland halen zelfs de mogelijkheid bieden om via internet in te loggen en zo aanvragen in te dienen.

Volgens hoofddirecteur Rob van Lint is de toelatingsprocedure voor kennismigranten nu al geen horde meer. De aanvraagprocedure via de werkgever duurt slechts twee weken. De IND werkt dit jaar verder aan het optimaliseren van de dienstverlening aan bedrijven, instellingen en vreemdelingen die een verblijfsvergunning aanvragen. Dat stelde Van Lint vanmorgen bij de presentatie van de jaarresultaten van zijn organisatie in het Expatcenter op de Amsterdamse Zuid-As.

Nederland blijft aantrekkelijk voor kennismigranten ondanks de economische crisis. Vorig jaar kwamen 5.800 kennismigranten van buiten Europa naar Nederland, waarmee het niveau van voor 2009 geëvenaard is, toen het aantal kennismigranten daalde door de economische crisis. Onder hen bevinden zich 1.880 wetenschappelijk medewerkers, meer dan ooit tevoren. Kennismigranten komen vooral uit India (2.020), de Verenigde Staten (780), Japan (360) en China (320). Zij werken vooral bij bedrijven als Shell, Philips, ASML en Tata International, maar ook bij universiteiten en academische ziekenhuizen. Een kennismigrant mag naar Nederland komen als hij bij een door de IND erkend bedrijf werkt en meer dan 51.000 euro per jaar verdient.

De IND heeft ook maatregelen ingevoerd om misbruik van de kennismigrantenregeling te voorkomen. Getoetst wordt of het salaris wel normaal is voor het werk van de kennismigrant. Daardoor kan een bedrijf iemand niet voor een te hoog bedrag op de loonlijst zetten, en zo misbruik maken van deze regeling. Sinds de invoering vorig jaar is zo’n toets 46 keer gebeurd en heeft 25 keer geleid tot niet-verlening van een vergunning. Ook heeft de IND de lijst met organisaties die gebruik maken van de kennismigrantenregeling opgeschoond. Voortaan staan er alleen nog bedrijven op die daadwerkelijk recent één of meer kennismigranten hebben laten overkomen. De lijst is daardoor geslonken van 6.000 tot 1.500 bedrijven.

De IND heeft meer dan één miljoen telefoontjes gekregen op het informatienummer 0900-1234561. De bereikbaarheid was 84%. Ook de klanttevredenheid van de IND blijft onverminderd hoog. Gemiddeld geeft een vreemdeling de IND na een klantcontact een 7,3 voor dienstverlening. Bedrijven en instellingen geven een 7,2, hoger dan de 6,9 in 2009. Wel is het aantal klachten gestegen. Dit heeft volgens de IND te maken met de soms langere doorlooptijden voor reguliere verblijfsvergunningen. De doorlooptijden voor asielprocedures zijn juist korter dan ooit. 54 procent van de aanvragen wordt afgehandeld binnen de algemene asielprocedure van acht dagen.

Dit jaar zal de IND zich vooral focussen op de overstap naar het nieuwe computersysteem INDiGO. De invoering hiervan moest eind 2010 worden uitgesteld vanwege capaciteitsproblemen van het systeem. Er moet nog veel gebeuren, maar inmiddels is de stukkenstroom binnen de IND gedigitaliseerd en werden 5.000 procedures opgevoerd in het nieuwe systeem.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.