Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 8 augustus 2012

Meer NL'ers weg vanwege crisis

Steeds meer Nederlanders emigreren. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim 52.000 mensen naar het buitenland verhuisden. Dat zijn er 344 per dag. In diezelfde periode vorig jaar vertrokken er zo'n 47.000 Nederlanders. Morgen komt het CBS met cijfers over de maand juni. Daaruit blijkt dat in die maand opnieuw meer Nederland zijn geëmigreerd. Nederlanders gaan naar het buitenland voor een beter klimaat, meer ruimte of minder regeltjes. Maar door de verslechterende economische situatie in ons land hebben steeds meer Nederlanders een andere reden voor hun vertrek: werk.

Oproep
Just Dalhuisen is emigratie-deskundige en bevestigt de tendens: steeds meer mensen emigreren vanwege werk. "Mensen gaan naar landen als China of Singapore, met groeisectoren, omdat daar veel meer mogelijkheden zijn. Bedrijven breiden uit in die richting en veel lokale bedrijven groeien en vragen kennis uit het westen". In sommige landen is er vraag naar beroepen waar in Nederland veel aanbod voor is, maar geen werk. Dalhuisen: "Er is bijvoorbeeld een sterke toename van het aantal piloten dat naar het buitenland gaat. Er wordt in Europa minder gevlogen en in Indonesië en China veel meer". Ook mensen die werkzaam zijn in de bouwsector zoeken hun heil ergens anders, bijvoorbeeld in Dubai of op de Antillen. Via een oproep van NOS Net kwam de NOS in contact met een aantal mensen dat dit jaar Nederland achter zich liet in verband met werk.

Berry Nieveld, Indonesië
Berry Nieveld (22) vertrok in maart naar Jakarta. Zijn enige reden: het vinden van een baan als piloot. "Vliegervaring opdoen en de bank terugbetalen." Nieveld rondde in 2010 zijn vliegopleiding af, maar had moeite met het vinden van een baan."De Europese pilotenmarkt zit op slot. Daarom moeten wij op zoek naar een baan buiten Europa, wat nog steeds niet gemakkelijk is. De gemiddelde net afgestudeerde piloot heeft een schuld van 150.000 euro. Met maandelijkse rentekosten van 800 euro. Daarom is het zaak voor ons zo snel mogelijk een baan te vinden om de schuld af te betalen en vliegervaring op te doen". Zijn keuze voor Indonesië is duidelijk. "Indonesië heeft een zeer sterke economische groei en het aantal vliegbewegingen neemt ook drastisch toe. Zo drastisch dat de vliegvelden met spoed moeten worden uitgebreid. Meer vliegbewegingen betekent dat er meer vliegtuigen en meer piloten nodig zijn".

Ale Stoker, Bonaire
Na het behalen van zijn bouwkunde-diploma aan de Hanzehogeschool in Groningen, werkte Ale Stoker (25) enige tijd bij de gemeente Skarsterlân. Maar door een gemeentelijke fusie kwam zijn baan op de tocht te staan. "Ik heb vervolgens diverse bedrijven in Noord-Nederland een sollicitatiebrief gestuurd met de vraag of ze nog personeel nodig hadden. In alle gevallen kreeg ik te horen dat ze niemand konden gebruiken of dat ik te weinig ervaring had". Op een gegeven moment kwam hij weer in contact met iemand van het bouwbedrijf op Bonaire waar hij in 2009 stage had gelopen. "Het bleek dat zij het als één van de weinige aannemers druk hebben en het nog veel drukker gaan krijgen. Dus ze konden nog wel extra mensen gebruiken".

Thomas Schram, Zwitserland
Thomas Schram (22) verliet Nederland om in Zwitserland aan de slag te gaan als fysiotherapeut. "Ik wilde graag in het buitenland werken vanwege de ervaring. Het mooie van deze aanbieding was dat het een kleine particuliere praktijk is, waar ik allerlei soorten patiënten te zien krijg". Schram vertelt dat het lastig is om aan een goede baan te komen in Nederland. "Ik kon alleen deeltijdbanen krijgen, van bijvoorbeeld 25 of 30 uur per week. Je werkt dan niet full time, maar je moet wel vier tot vijf dagen beschikbaar zijn. Hier in Zwitserland kon ik een volledige baan krijgen en dat was voor mij veel aantrekkelijker dan in Nederland blijven".

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.