Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

zondag 11 december 2011

Prejudiciële Hofzaak C-451/11 Dülger

Verzoekster is Thais staatsburger. Zij is in 2002 op een toeristenvisum Duitsland ingereisd, in 2002 in Denemarken gehuwd met de in Duitsland verblijvende Turkse staatsburger Dülger. Verzoekster vraagt een verblijfsvergunning voor haar en haar in 1996 en 1998 in Thailand geboren en daar nog verblijvende kinderen. Zij krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning die telkens (laatst en 2011) is verlengd. In 2006 komt haar dochter in Duitsland wonen.

In 2009 gaat zij gescheiden van haar partner wonen, ze verhuist naar een vrouwenhuis. Zij ontvangt dan sociale ondersteuning. In 2011 is het huwelijk rechtsgeldig ontbonden. De autoriteiten wijzen haar er vervolgens op dat zij (en daarmee haar kinderen) alleen een (permanente) verblijfsstatus kan krijgen als zij na één jaar inkomensondersteuning te hebben ontvangen in staat is in haar eigen levensonderhoud te voorzien. Maar verzoekster dient dan een aanvraag voor een verblijfsvergunning in op basis van artikel 7 van het besluit 1/80 van de Associatieraad. De autoriteiten wijzen deze aanvraag af: de regel zou enkel op Turkse familieleden van toepassing zijn en daarnaast was haar Turkse echtgenoot tijdens de jaren dat hij met haar samenwoonde slechts voor korte periodes tewerkgesteld, zodat de vraag is of die periodes van verrichte arbeid dan gerekend kunnen worden tot de ‘legale arbeidsmarkt’.

De verwijzende Duitse-rechter stelt het Hof de volgende vraag:
“Kan een Thaise staatsburger, die met een tot de legale arbeidsmarkt van een lidstaat behorende Turkse werknemer gehuwd was en na te zijn gemachtigd zich bij hem te voegen meer dan drie jaar ononderbroken met hem heeft samengewoond, zich beroepen op de rechten die voortvloeien uit artikel 7, eerste alinea, eerste streepje, van besluit nr 1/80 van de Associatieraad EEG-Turkije zodat zij, gelet op de rechtstreekse werking van die bepaling, een verblijfsrecht heeft?”

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.