Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.

U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.

Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.

Translate this blog into another language!

Dutch English French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

woensdag 11 januari 2012

Hausse bouw wolkenkrabbers duidt op instorten economie

Hoewel het op het eerste gezicht tegenstrijdig lijkt te klinken, leert de geschiedenis ons dat een hausse in de bouw van extreem hoge en dure gebouwen (zoals nu met name in het Midden-Oosten en Azië plaatsvindt) de ineenstorting van de economie aanduidt.

Dit meldt althans het Britse dagblad The Independent op basis van gegevens verzameld door de investeringsbank Barclays Capital. De bank baseert zich op gegevens uit de laatste 140 jaar, waarin aan het eind van een lange economische bloeiperiode er steeds een hausse was aan het oprichten van exorbitante gebouwen en wolkenkrabbers, vrij snel daarna gevolgd door een periode van recessie en economische krimp.

Factoren
De bouw van pompeuze gebouwen is volgens de bank een betrouwbare waarschuwing dat het mis zal gaan. Om tot realisatie van deze enorme projecten te komen zijn een aantal factoren van belang: makkelijke toegang tot goedkoop krediet, relatief lage grondprijzen, speculatie en (onterecht) overdreven optimisme over de economische ontwikkeling.

Als voorbeeld noemt de bank drie tijdstippen uit de geschiedenis waarin een vergelijkbare ontwikkeling plaatshad. Zowel de economische crisis van 1929, de oliecrisis van 1973 en de Aziëcrisis van 1997 werden voorafgegaan door een boom in de bouw van wolkenkrabbers.

Empire State Building
Zo stampten begin jaren 70 de Amerikanen onder andere het WTC in New York en Sears Tower in Chicago uit de grond. In de jaren 30 waren dat een wolkenkrabber in Wall Street, het Chrysler Building en de Empire State Building. De Azië-crisis werd aangekondigd met de bouw van de Petronas-toren in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, destijds het hoogste gebouw ter wereld.

Momenteel staan een kleine 150 wolkenkrabbers wereldwijd in de steigers, waarvan ruim 100 in China. Kenners hebben al gewaarschuwd dat de lokale vastgoedmarkt oververhit is en dat de Chinese huizenbubble het land in recessie zal werpen. Maar ook in India en Dubai rijzen de exorbitante gebouwen in rap tempo de grond uit. Dubai spant qua hoogte de kroon met de in 2010 gereed gekomen Burj Khalifa van 828 meter hoog. De bouwkosten voor deze gigant waren 4,1 miljard dollar.

De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?

Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.

In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!

Populaire berichten

Zoekt u iets op deze site?

x

In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?

Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.

Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!

Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.

Meer info via dit blog, de site www.tysmalems.nl en www.AOWclaim.nl.

Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?

Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.

Buiten Nederland gewoond en/of gewerkt? Check AOWclaim.nl! Of bel + 31 (0) 10 - 412 12 25 voor meer info.