In de plannen was aanvankelijk sprake van een basistarief van 500 euro bij de bestuursrechter. Dat kwam het kabinet op kritiek te staan omdat de gang naar de rechter voor burgers onbetaalbaar zou worden. Vorige maand protesteerden nog ruim 500 advocaten in Den Haag tegen de hogere griffierechten. Een door 12.000 mensen ondertekende petitie werd toen aangeboden.
Tysma|Lems is sinds 1953 een vertrouwd partner voor alle fiscale zaken (waaronder het opstellen van aangiften inkomstenbelasting) en voor advisering indien u als werknemer naar het buitenland wordt uitgezonden of vanuit het buitenland in Nederland komt te werken.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
U bent eveneens bij ons aan het juiste adres als u meer fiscale informatie wenst over immigratie of emigratie, de 30%-regeling, uw sociale zekerheid en belastingplicht in Nederland bij grensoverschrijdende arbeid, etc.
Tegenwoordig staan wij diverse ondernemingen bij met vragen over het uitzenden van personeel naar het buitenland of het aantrekken van personeel vanuit het buitenland.
30%
Aangifte
AOW
Baggeraar
Belastingdienst
Belastingverdragen
Boorplatform
BSN
Cruise
Digid
Eigen woning
Emigratie
Energie
Expat
Fiscaal partnerschap
GBA
Heffingskortingen
Hypotheek
Offshore
Ombudsman
Pensioen(fonds)
Piloot
Rechtspraak
Rijksoverheid
Rijnvarende
Rotterdam
Scheepvaart
Sociale zekerheid
Spaarloon
SVB
Toeslagen
Tysma|Lems
WOZ
Zeevarende
Zorgverzekering
Startpagina » Archief voor 10/01/2011 - 11/01/2011
maandag 31 oktober 2011
Kabinet verlaagt griffierechten na kritiek
Het kabinet heeft zijn plannen voor het kostendekkend maken van de griffierechten aangepast. De tarieven voor een aantal zaken bij de bestuursrechter zijn verlaagd. Een burger is straks voor zaken over bijvoorbeeld uitkeringen of studiefinanciering 250 euro kwijt. Voor andere bestuurszaken wordt dat 400 euro.
Pgb-overschrijding in 2015 valt lager uit
De overschrijding van 900 miljoen euro bij het persoonsgebonden budget (pgb) die staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) voorzag voor 2015 valt lager uit. De bewindsvrouw meldt de Tweede Kamer maandag dat nu wordt uitgegaan van een overschrijding van 700 miljoen euro. Ze baseert zich daarbij op cijfers tot en met afgelopen zomer die laten zien dat er, wellicht door alle ophef, minder vraag is naar het pgb waarmee mensen zorg op maat kunnen regelen. De cijfers komen overeen met ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) dat eerder aangaf dat de voorgenomen aanpassingen van de pgb-regeling zo'n 250 miljoen euro minder zouden opleveren dan de geplande 900 miljoen.
zondag 30 oktober 2011
Terpostbezorging van ongefrankeerde bezwaarschrift niet tijdig
Indien op de enveloppe een leesbaar poststempel is geplaatst, gelden voor dit bewijs de regels die zijn geformuleerd in de onderdelen 3.5.3 en 3.5.4 van het arrest van de Hoge Raad van 28 januari 2011, nr. 10/02285, LJN BP2138, BNB 2011/132.
In een geval als het onderhavige, waarin geen (leesbaar) poststempel op de enveloppe is geplaatst, moet worden aangenomen dat het bezwaar- of beroepschrift tijdig ter post is bezorgd indien het op de eerste of tweede werkdag na het einde van de bezwaar- of beroepstermijn is ontvangen, tenzij het tegendeel komt vast te staan (vgl. ABRS 17 augustus 2011, nr. 201011168/1/H3, LJN BR5196, AB 2011/259).
Nu in dit geval het bezwaarschrift meer dan twee werkdagen na afloop van de bezwaartermijn is ontvangen, kan de hiervoor in 3.6.3 vermelde regel niet worden toegepast. Daarom heeft het Hof terecht onderzocht of het bewijs is geleverd dat het bezwaarschrift binnen de termijn ter post is bezorgd.
Woekerpolisklanten dreigen bezwaarrecht te verliezen
Miljoenen Nederlanders dreigen hun claimrechten te verliezen als zij niet nog dit jaar een klacht over hun woekerpolis bij hun verzekeraar neerleggen. Stichting Verliespolis luidt hierover de noodklok. Tot nu toe hebben slechts enkele tienduizenden consumenten een zogeheten stuitingsbrief gestuurd. Er zijn in Nederland ruim 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht, waarvan zeker 2,5 miljoen woekerpolissen.
zaterdag 29 oktober 2011
Europeanen sparen meer
Europeanen hebben in het tweede kwartaal van dit jaar meer gespaard dan in de voorgaande 3 maanden. De spaarquote, het deel van het netto-inkomen dat opzij wordt gezet, steeg in de Europese Unie tot 12,6 procent, van 11,9 procent in het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.
vrijdag 28 oktober 2011
Boskalis verkrijgt havensleep concessie in Zeebrugge
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft via SMIT Towage Northwest Europe (SMIT) de concessie verkregen voor het exclusief leveren van havensleepdiensten in de haven van Zeebrugge, België. Het contract werd door MBZ (Maatschappij van de Brugse Zeevaartinrichtingen NV) toegekend aan URS, een onderdeel van SMIT Towage Northwest Europe en kent een looptijd van zeven jaar. Op basis van de vrachtvervoersprognose vertegenwoordigt de concessie een totale omzet van circa EUR 90 miljoen.
Verzet tegen windmolenpark voor kust
De gemeenten Noordwijk en Zandvoort gaan hun krachten bundelen tegen plannen van energiebedrijf Eneco om 23 kilometer uit de kust een windmolenpark met maximaal 75 windmolens neer te zetten. Dat Eneco die plannen heeft is al enkele jaren bekend, zo schrijft onder meer het Haarlems Dagblad, maar de plannen komen nu in een stroomversnelling en dus is de tijd rijp voor gebundeld verzet.
Volgens de Noordwijkse wethouder Leendert de Lange zijn zijn gemeente en buurman Zandvoort niet tegen windmolenparken en milieuvriendelijke energie, maar willen ze graag een andere locatie. Op 23 kilometer uit de kust zijn windmolens bij helder weer vanaf het strand nog goed zichtbaar, en dat schiet de gemeenten in het verkeerde keelgat. Zij behouden liever hun "zicht op een eindeloze horizon".
Strijd met vrijheid van kapitaalverkeer (dividendbelasting)
Buitenlandse portfolio-aandeelhouders van in Nederland gevestigde vennootschappen worden ongelijk behandeld ten opzichte van inwoners en daarvoor bestaat geen rechtvaardigingsgrond. Inhouding van dividendbelasting dient te worden beperkt tot het niveau van de inkomstenbelasting die een binnenlands belastingplichtige over het aan de dividenden ten grondslag liggende aandelenpakket in box 3 zou zijn verschuldigd. Voor een verdere tegemoetkoming door de bronstaat bestaat geen aanleiding. In eventueel nog resterende juridische dubbele belasting dient door de woonstaat te worden voorzien.
donderdag 27 oktober 2011
Belastingverdrag met Hongkong komend jaar van toepassing
Het belastingverdrag met Hongkong is met ingang van 1 januari 2012 van toepassing op Nederlandse belastingen en met ingang van 1 april 2012 op belastingen in Hongkong (Hongkong kent een afwijkend fiscaal jaar dat begint op 1 april). Het verdrag is op 22 maart 2010 ondertekend. Na afronding van de ratificatieprocedures in Hongkong en Nederland kon het verdrag op 24 oktober jl. in werking treden.
Het verdrag voorkomt dubbele belasting op inkomen en vermogenswinsten en geeft zekerheid over de fiscale behandeling van inkomsten zoals ondernemingswinsten, dividenden, arbeidsinkomen en pensioenen. Daarnaast is het verdrag bedoeld om belastingontwijking te voorkomen en voorziet het in de uitwisseling van inlichtingen op belastinggebied conform de OESO-standaarden.
New-build vessel Dockwise Vanguard
Dockwise Ltd. today announces its second project for the new-build vessel Dockwise Vanguard. Directly following the transportation of the Jack & St. Malo platform to the Gulf of Mexico in 2013, the Dockwise Vanguard will return to Korea to load and transport the Goliat floating, production, storage and offloading vessel [FPSO] to northern Norway.
Nederland transparant in internationale uitwisseling belastinginformatie
Nederland doet het goed op het gebied van transparantie en informatie-uitwisseling op belastingterrein. Dat is de uitkomst van een rapport dat het Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes vandaag heeft gepubliceerd.
Het Global Forum is een multilateraal samenwerkingsverband van meer dan 100 landen dat toeziet op de invoering van de door de G-20 voorgeschreven internationale standaard op het gebied van transparantie en informatie-uitwisseling voor belastingdoeleinden. Het Global Forum rapporteert rechtstreeks aan de ministers van de G-20 landen.
Rutte noemt akkoord een heel grote stap
Premier Mark Rutte heeft het bereikte akkoord over een allesomvattende aanpak van de Europese schuldencrisis bestempeld als van groot belang.
''We hebben een heel grote stap gezet op ieder van de onderwerpen'', aldus de premier donderdagochtend in Brussel in een persconferentiena afloop van de top van de 17 eurolanden en het daaraan voorafgaande overleg van alle 27 EU-lidstaten. ''We hebben de goede besluiten genomen'', stelde Rutte. Hij verwees onder meer naar de afspraken over strengere begrotingsdiscipline.
woensdag 26 oktober 2011
People and Possibilities in a World of 7 Billion
Seven billion people will inhabit the earth on 31 October. This year's State of World Population report, People and Possibilities in a World of 7 Billion, looks at the the dynamics behind the numbers. It explains the trends that are defining our world of 7 billion and documents actions that people in vastly different countries and circumstances are taking in their own communities to make the most of their - and our - world. The report makes the case for sound planning and investing in people.
Seven billion people will inhabit the earth on 31 October. During my lifetime, I have seen world population nearly triple. And 13 years from now, I will see another billion added to our numbers. In my grandchildren’s lifetimes, there could be as many as 10 billion people in our world.
Nederland laat zwartspaarder ongemoeid
Nederland vraagt nauwelijks informatie op bij landen die bekendstaan als belastingparadijs. De afgelopen drie jaar is dat slechts 22 keer gedaan, concludeert het Financieele Dagblad (FD) woensdag uit eigen onderzoek.
De afgelopen jaren heeft Nederland veel moeite gedaan om informatieuitwisselingsverdragen te sluiten met belastingparadijzen zoals Liechtenstein. Bedrijven en personen brengen hier geld onder in de hoop dat de Belastingdienst het niet merkt, zodat ze er geen belasting over hoeven te betalen. Tot nu toe zijn volgens de krant 28 informatieuitwisselingsverdragen gesloten, waarvan er achttien al in werking zijn getreden.
De afgelopen jaren heeft Nederland veel moeite gedaan om informatieuitwisselingsverdragen te sluiten met belastingparadijzen zoals Liechtenstein. Bedrijven en personen brengen hier geld onder in de hoop dat de Belastingdienst het niet merkt, zodat ze er geen belasting over hoeven te betalen. Tot nu toe zijn volgens de krant 28 informatieuitwisselingsverdragen gesloten, waarvan er achttien al in werking zijn getreden.
dinsdag 25 oktober 2011
Minister Donner vereenvoudigt regels bij verkoop huurwoningen
De voorwaarden waaronder woningcorporaties huurwoningen aan anderen mogen verkopen, worden met ingang van 1 november vereenvoudigd. Vooruitlopend op de aangekondigde introductie van een kooprecht voor huurders, hoeven corporaties bij verkoop aan eigenaar-bewoners in minder gevallen het Rijk om toestemming te vragen en volgt verantwoording achteraf via het jaarverslag. Voorop staat echter dat corporaties woningen altijd eerst te koop moeten aanbieden aan zittende huurders.
maandag 24 oktober 2011
CDA ijvert voor pgb bij mantelzorg
Binnen regeringspartij CDA klinkt de roep dat het met de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) mogelijk moet blijven deze subsidie te gebruiken bij mantelzorg. Het dagelijks bestuur van het CDA stelt de leden voor om zaterdag tijdens het partijcongres een voorstel hierover van de vrouwenafdeling CDAV over te nemen.
Boskalis: steeds minder bagger
'We gaan een miljard euro in onze vloot investeren. Verder denken we de recordwinst van 2010 te kunnen evenaren in 2013. Onze hoofdactiviteit blijft baggeren, nu zo'n tweederde van het totaal, maar dat zal de komende jaren veranderen', zei CEO Peter Berdowski van Boskalis onlangs tijdens een persbijeenkomst over de focus van het bedrijf voor de periode 2011-2013.
Berdowski kondigde ook aan dat Boskalis zich gaat concentreren op zes geografische regio's: Noordwest-Europa, Zuid- en West-Afrika, Brazilië, Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Australië, waar een sterke groei in de olie- en gasindustrie wordt verwacht. In deze gebieden wil Boskalis een breder scala aan activiteiten aanbieden. Zo zou in Australië de kernactiviteit baggeren kunnen worden uitgebreid met terminal- en heavylift-diensten en ziet het bedrijf in Brazilië mogelijkheden om de huidige havensleepdiensten uit te breiden met baggeren, transport en heavy lift.
Heffing over lijfrente-uitkering toegewezen aan Thailand of Nederland?
Belanghebbende is woonachtig in Thailand en geniet een lijfrente-uitkering van een in Nederland gevestigde levensverzekeringsmaatschappij. De inspecteur heeft een verklaring afgegeven op grond waarvan er geen loonbelasting behoefde te worden ingehouden, deze toestemming liep tot 1 januari 2010, een nieuw verzoek is door de inspecteur afgewezen. De vraag is of de heffing over de lijfrente-uitkering aan Thailand dan wel aan Nederland is toegewezen.
zondag 23 oktober 2011
Grootste prijsdaling huizen dit jaar
De huizenprijzen lagen in september zo goed als 3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar en dat is grootste daling op jaarbasis van dit jaar. Dat zei econoom Senne Janssen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag, naar aanleiding van de nieuwste cijfers over de ontwikkeling van de huizenprijzen.
„De prijsdaling is de laatste maanden weer versneld”, weet Janssen. „Als we kijken naar het derde kwartaal van dit jaar en dat van vorig jaar dan zien we in een paar regio's forse prijsdalingen.” Zo is een bestaande koopwoning in Den Bosch in een jaar tijd 6 procent minder waard geworden. „Dat is echt fors.” In Oost-Groningen, een zogenoemd krimpgebied, gingen de prijzen met 8,5 procent onderuit. In de regio Utrecht en rond Rotterdam lijken de dalingen juist een halt toegeroepen, stelt Janssen.
Tax rates online
Simply select the country/countries to compare (up to five) and click ‘Apply selection’. To alter the graph, click ‘Clear all’ or select/unselect boxes and click ‘Apply selection’ again.
zaterdag 22 oktober 2011
Shell houdt investering in zonne-energie stil
Energiebedrijf Shell levert wereldwijd op grote schaal een nieuw type zonnepaneel, vanuit een pas gebouwde fabriek in Japan. Dat is opvallend, omdat twee jaar geleden investeringen in zonne-energie nog afgewezen werden. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag.
In maart 2009 zei toenmalig bestuurslid Linda Cook dat de olie- en gasmaatschappij Shell voorlopig niet meer zou investeren in wind- en zonne-energie. De strategische zet – “de technologieën zijn niet concurrerend, zelfs niet met subsidies”, zei Cook – kwam Shell in Nederland op forse kritiek te staan.
Griekse situatie veel ernstiger: Wellicht 444 miljard nodig
De financiële situatie van Griekenland is veel dramatischer dan de euroministers van Financiën dachten. Athene heeft minimaal 252 miljard euro aan noodleningen van de andere eurolanden nodig om een faillissement af te wenden, Zo meldt De Volkskrant op zijn website. In het slechtste scenario zelfs 444 miljard euro. Daarmee zou het Europees noodfonds voor zwakke eurolanden in één klap leeg zijn.
vrijdag 21 oktober 2011
Recht voor iedereen - dat is toch normaal!?
De toegang tot het recht dreigt op het spel te worden gezet wanneer de griffierechten worden verhoogd. Dat is een onverantwoorde keuze. Mensen moeten altijd naar de rechter kunnen als dat nodig is, zegt SP-kamerlid Sharon Gesthuizen in reactie op Maurits Barendrecht.
Boskalis verwerft EUR 125 miljoen mijnbouwcontract
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract heeft verworven voor het delven van bauxiet in Lelydorp, in de buurt van Paramaribo, Suriname. De contractwaarde bedraagt circa € 125 miljoen en is door Suralco L.L.C. toegekend, een indirecte gemeenschappelijke dochteronderneming van Alcoa Inc. en Alumina Ltd. Het project gaat binnenkort van start en zal begin 2015 worden afgerond.
Aftrek van onderhoudskosten van monumentenpanden
Voor het onderhavige geval zou dat inhouden, dat voor zover belanghebbende in België recht heeft op aftrek van onderhoudskosten aan het kasteel, Nederland die aftrek niet behoeft te verlenen. Advocaat-Generaal Wattel heeft in gelijke zin geconcludeerd in zijn conclusie bij het arrest Hoge Raad 26 juni 2009, nr. 39.258bis, onder meer gepubliceerd in BNB 2009/274 (Renneberg) (zie onderdelen 5.9 t/m 5.11).
De Hoge Raad besliste echter, dat om te bereiken dat geen inbreuk wordt gemaakt op het vrije verkeer van werknemers, bij de berekening van belanghebbendes belastbare inkomen rekening moest worden gehouden met de negatieve inkomsten uit zijn eigen woning in België op dezelfde wijze als waarop dat gebeurt bij ingezetenen. De Hoge Raad hield geen rekening met een eventuele aftrekmogelijkheid in België.
donderdag 20 oktober 2011
Vertraging bij paspoortaanvragen in het buitenland
Enkele honderden paspoortaanvragen van Nederlanders in het buitenland lopen vertraging op. Dit komt door een fout die eerder deze maand is gemaakt bij de verwerking van ingediende aanvragen. In spoedgevallen is het mogelijk om bij een ambassade binnen een dag een noodpaspoort te verkrijgen.
Het gaat om ruim 500 aanvragen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet extra mensen in om de overlast te beperken voor de aanvragers. Betrokkenen worden door de ambassade of het consulaat geïnformeerd dat zij een nieuwe aanvraag moeten indienen. Er is geen risico dat de fout opnieuw kan worden gemaakt. Nieuwe aanvragen kunnen dus zonder problemen behandeld worden.
Fiscus zet fout met schuldverrekening recht
De Belastingdienst corrigeert zo snel mogelijk een fout die is gemaakt bij 17.500 huishoudens met het verrekenen van belastingschulden met de voorlopige teruggaaf. Het gaat om mensen met wie al een betalingsregeling was getroffen. De fiscus biedt de gedupeerden excuses aan. Dat heeft een woordvoerder van de Belastingdienst donderdag gezegd na een bericht hierover in De Telegraaf. De gedupeerden krijgen nu de keuze om hun voorlopige teruggaaf van inkomstenbelasting en toeslagen alnog te ontvangen of dat het wordt verrekend in hun betalingsregeling.
woensdag 19 oktober 2011
Rijnvarende in Nederland verzekerd en premieplichtig
Voor de beoordeling van de vraag met welke Staat het schip de nauwste betrekking heeft, zijn de volgende omstandigheden van belang. De eigenaar heeft de Nederlandse nationaliteit en is inwoner van Nederland. Verweerder heeft gemotiveerd gesteld dat de formele thuishaven in Duitsland - evenals [plaats] alwaar het appartement van eiser is gelegen - nimmer per schip wordt aangedaan en dat uit het reizenboek kan worden afgeleid dat het schip merendeels op Nederlandse wateren vaart en ook merendeels terugkeert in Nederlandse havens. Hieruit volgt dat het schip van de eigenaar niet doorgaans vertrekt en aansluitend weer terugkeert in Duitse havens en dat het schip, wanneer het niet vaart, doorgaans niet in Duitse havens ligt.
Haven Rotterdam verslaat concurrent Hamburg
De Rotterdamse haven heeft vorig jaar concurrent Hamburg het nakijken gegeven bij de overslag van Russische containers. Rotterdam behandelde 446.000 teu (containereenheden van 20 voet), 57 procent meer dan in 2009 en 6000 teu meer dan Hamburg. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Havenbedrijf Rotterdam. Hamburg was tot 2009 traditioneel marktleider in de verwerking van containers van en naar Rusland en tot vorig jaar bedroeg het verschil tussen Hamburg en Rotterdam 40 tot 50 procent in het voordeel van de Duitse haven.
dinsdag 18 oktober 2011
Belastingdienst vraagt Duitse fiscus gegevens zwartspaarders
Nederland wil graag geïnformeerd worden over zwartspaarders als Duitsland nieuwe cd-roms met fiscale gegevens opkoopt. De Belastingdienst heeft interesse in de gegevens van Nederlanders die op de cd-rom staan.
Overgangsregeling voor heffing vruchtgebruik
Staatssecretaris Weekers van Financiën komt met een overgangsregeling voor de schrijnende gevallen bij de heffing van erfbelasting op vruchtgebruik van woningen. Het gaat om situaties waarbij ouders een woning overdragen aan hun kinderen, maar daar zelf tot hun overlijden in blijven wonen. De overgangsregeling zal worden gepubliceerd in een beleidsbesluit.
maandag 17 oktober 2011
Handtekeningen onder voortbestaan luchthaven Den Helder
Tijdens de beurs Offshore Energy in de Rai Amsterdam vindt vanmiddag (woensdag 12 oktober) de ondertekening plaats van de overeenkomst die Den Helder Airport, ministerie van Defensie, RVOB (Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf) en gemeente Den Helder met elkaar hebben gesloten over de toekomst van de luchthaven. De ondertekening (in het Den Helder Paviljoen) is behalve een formele handeling ook een viering van het feit dat de luchthaven behouden blijft voor Den Helder.
De ondertekenaars van de overeenkomst zijn minister Hans Hillen (Defensie), M. Timmermans (RVOB), Conny van den Hoff (Den Helder Airport) en wethouder Kees Visser. De luchthaven Den Helder bestaat uit Maritiem Vliegkamp De Kooij (militair) en Den Helder Airport B.V. (civiel) die gebruik maken van elkaars faciliteiten. Met het ondertekenen van de overeenkomst, is de luchthaven behouden voor Den Helder.
Tweede Kamer stemt in met uitbetaling AOW vanaf verjaardag
De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de AOW in te laten gaan vanaf de dag waarop iemand 65 wordt.
Nu nog begint de AOW op de eerste dag van de maand waarop iemand 65 wordt. Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat, gaat de maatregel in op 1 april 2012 en niet al op 1 januari 2012 zoals in het oorspronkelijke wetsvoorstel de bedoeling was. De al in het regeerakkoord afgesproken maatregel levert een besparing van €60 miljoen per jaar op.
Kamp wil Benelux-aanpak voor Europese migranten
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) ijvert voor een gezamenlijke aanpak van Nederland met België en Luxemburg (Benelux) om de toestroom van Oost-Europese arbeidsmigranten beter beheersbaar te maken. Als eerste stap hiertoe ondertekenen in Brussel de Nederlandse ambassadeur in België, Henne Schuwer, namens Kamp en zijn Vlaamse collega-ministers Freya Van den Bossche en Geert Bourgeois met diverse steden in Nederland en Vlaanderen maandagmiddag een overeenkomst.
zaterdag 15 oktober 2011
Pensioenfondsen in acute problemen
Ruim een op de drie pensioenfondsen verkeert in zulke grote problemen dat moet worden gekort op uitkeringen of premies moeten worden verhoogd. Dat zeggen bronnen in de pensioenbranche in NRC Handelsblad.
Het gaat om 150 pensioenfondsen. Bijna de helft van de pensioenfondsen, tweehonderd in totaal, zijn onvoldoende gedekt. Of de fondsen gaan korten of premies verhogen wordt in het voorjaar besloten. De maatregelen worden dan in 2013 van kracht. Anderhalf miljoen pensioendeelnemers krijgen daar direct mee te maken.
vrijdag 14 oktober 2011
Regels voor sparen naast uw pensioen gewijzigd
Spaart u voor een uitkering naast uw pensioen? Vanaf belastingjaar 2011 mag u in uw aangifte alleen nog lijfrentepremies aftrekken die u in het jaar zelf betaalt. Dit betekent dat u de premies die u betaalt in het eerste kwartaal van 2012 niet meer mag aftrekken in uw aangifte 2011. Dat mag alleen nog in uw aangifte 2012. Dit geldt ook voor stortingen op een lijfrentespaarrekening of een lijfrentebeleggingsrecht.
Geen korting perioden waarin feitelijk in Singapore werd bevonden
Volgens artikel 9e van het Uitvoeringsbesluit wordt de looptijd van de 30%-regeling verminderd met perioden van eerdere tewerkstelling of eerder verblijf in Nederland. De Rechtbank is er terecht van uitgegaan dat de plaats van verblijf in deze bepaling moet worden uitgelegd in overeenstemming met de gewone betekenis die de term 'verblijven' in het spraakgebruik heeft, te weten de plaats waar iemand fysiek aanwezig is. Deze uitleg strookt met de uitzondering die in het vijfde lid van artikel 9e van het Uitvoeringsbesluit wordt gemaakt voor verblijf van betrekkelijk korte duur wegens vakantie, familiebezoek of andere persoonlijke omstandigheden. Die uitzondering wijst erop dat het gaat om feitelijk verblijf. Het beroep van de Minister op de 'gewenningsgedachte' die aan de 30%-regeling ten grondslag ligt, leidt niet tot een ander oordeel, nu die regeling een forfaitair karakter heeft en in haar bewoordingen geen steun is te vinden voor een uitbreiding tot situaties als de onderhavige, waarin de betrokkene in Nederland woont maar daar niet is tewerkgesteld en evenmin verblijft.
donderdag 13 oktober 2011
Grote steden vrezen vertrek expats door belastingnadeel
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag maken zich grote zorgen over een aangekondigde inperking van het belastingvoordeel voor expats. Straks komen alleen heel rijke expats er nog voor in aanmerking.De gemeente Amsterdam heeft haar vrees in een brandbrief aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën verwoord. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) vanmorgen. Rotterdam en Den Haag zouden deze vrees delen.
Wie betaalt onderhoud bij vruchtgebruik?
"Mijn echtgenoot is enkele jaren geleden overleden. In het testament is vastgelegd dat de kinderen het huis erven, maar dat ik het vruchtgebruik krijg. Ik woon dus nog steeds in het huis. Het is hoog tijd voor onderhoud, zoals het schilderwerk. Wie draagt hiervoor de kosten?"
Het ligt eraan wat er precies is vastgelegd in het testament. Vaak wordt afgesproken dat de ouder(s) het onderhoud en de reparaties voor hun rekening nemen. Volgens de wet komt het gewone onderhoud voor uw rekening. Buitengewone herstellingen zijn voor rekening van de eigenaar van het bloot eigendom. Dus alleen als expliciet is vastgelegd dat uw kinderen het onderhoud betalen, komt het voor hun rekening.
Wetsvoorstel koppeling AOW-leeftijd aan levensverwachting
De AOW-leeftijd wordt gekoppeld aan de levensverwachting en gaat in 2020 omhoog van 65 naar 66 jaar. In 2025 gaat de AOW-leeftijd daardoor naar verwachting verder omhoog naar 67 jaar. Dit staat in een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. In het wetsvoorstel is een deel van de afspraken uitgewerkt die het kabinet in juni in het pensioenakkoord heeft gemaakt met werkgevers en werknemers. Het AOW-pensioen is de basis van ieder pensioen en wordt door de overheid geregeld.
Belastingen wereldwijd nog niet omhoog door crisis
Ondanks de schuldenproblematiek is het aantal landen dat de inkomstenbelasting verhoogt om tekorten aan te vullen, dit jaar ruimschoots gehalveerd ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van accountants- en adviesbureau KPMG. Waar in 2010 nog een op de drie landen de tarieven verhoogde, is dat dit jaar minder dan 15 procent.
''Hoewel de inkomstenbelasting dit jaar bij veel overheden hoog op de agenda staat als gevolg van de financiële situatie waarin zij verkeren, heeft dit tot nu toe niet tot ingrijpende veranderingen geleid'', aldus Robert van der Jagt van KPMG. Het is echter nog maar de vraag of dat zo blijft. In verscheidene landen, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Italië, gaan stemmen op om de belastingen voor met name grootverdieners te verhogen. Spanje deed dat dit jaar al, als enige land in de top 20 van grootste economieën.
woensdag 12 oktober 2011
Geen DigiD bij gemeente met lekke website
Bij alle overheidsorganisaties met lekke websites, kan geen gebruik meer worden gemaakt van DigiD. Deze organisaties kunnen pas weer met DigiD gaan werken, als ze aan een aantal veiligheidseisen voldoen. Dat heeft minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Dit weekend bleek dat 34 gemeentelijke websites met veiligheidsproblemen kampten. Via een bepaalde inlogprocedure kon contact worden gemaakt met de server achter de websites, waardoor persoonlijke gegevens van medewerkers, documenten en mogelijk ook DigiD-sessies te zien waren.
Kritiek Raad van State op wetsvoorstel AOW
De Raad van State heeft kritiek op het wetsvoorstel van het kabinet over de verhoging van de AOW-leeftijd. Volgens de Raad, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, gaat de AOW-leeftijd te langzaam omhoog en zijn er vragen over de verdeling van de lusten en lasten tussen jongeren en ouderen. Bovendien staat de voorgestelde verhoging van de uitkering tot 2028 op gespannen voet met de overheidsfinanciën en is daarmee een schijnzekerheid. Om al die redenen is aanpassing van het voorstel wenselijk, vindt de Raad, die ook stelt dat er in het voorstel een aantal belangrijke verbeteringen zitten ten opzichte van eerdere teksten. Het advies van de Raad werd woensdag openbaar met de indiening door minister Henk Kamp van Sociale Zaken van zijn wetsvoorstel bij de Tweede Kamer.
dinsdag 11 oktober 2011
Weekers niet bang voor toevloed spaarloon
Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) is niet bang dat de komende maanden nog heel veel mensen snel 613 euro in een spaarloonregeling stoppen, om zo nog in aanmerking te komen voor het belastingvoordeel. De FNV had daartoe opgeroepen.
Varend popfestival: de Bruise Cruise
Voor mensen die zo langzamerhand een beetje zijn uitgekeken op de gewone popfestivals zoals Glastonburry en Pinkpop is er nu een alternatief: de Bruise Cruise. Een compleet driedaags popfestival aan boord van een luxe cruiseschip, met alles erop en eraan.
"Muziekfestivals zijn zo langzamerhand een beetje vervelend aan het worden, bovendien zijn ze nogal uitputtend, slaap je vaak onder beroerde omstandigheden op een camping, en is het eten dat je er kunt krijgen veelal junk-food. Nog even afgezien van het feit dat je om er binnen te komen vaak urenlang in de rij moet staan," zegt woordvoerster Michelle Cable van de Bruise Cruise die door cruisemaatschappij Carnival Line wordt georganiseerd.
Belastingdienst vermindert in weerwil van uitspraak aanslag niet
In een procedure over een opgelegde navorderingsaanslag ib 2001 heeft de rechter (in twee instanties) een uitspraak gedaan waarin hij zich ook uitspreekt over de onderliggende ambtshalve opgelegde primaire aanslag inkomstenbelasting 2001. De strekking was dat de primaire aanslag moest worden vastgesteld op een lager bedrag.
Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst in weerwil van de uitspraak van de rechter niet bereid is de primaire aanslag ib 2001 te verminderen.
De Nationale ombudsman constateerde dat de uitspraak van de rechter formeel geen betekenis heeft voor de primaire aanslag ib 2001. Dat betekent dat die aanslag alleen nog via de weg van ambtshalve vermindering kan worden gewijzigd.
maandag 10 oktober 2011
Snel verdienen met spaarloontruc
Werknemers die de komende decembermaand financiële verlichting kunnen gebruiken, doen er verstandig aan nog snel een spaarloonrekening te openen bij hun werkgever. Doordat de fiscaal aantrekkelijke regeling volgend jaar verdwijnt en al het spaarloon op 1 januari vrijkomt, kan binnen een maand 200 tot 300 euro worden verdiend.Dat zegt het Register Belastingadviseurs vandaag in het AD.'Als de werkgever zo'n regeling kent, en vaak is dat zo, is het inderdaad zo eenvoudig,' stelt woordvoerder Onno Clous. Hoogleraar Belastingrecht Ruben Freudenthal spreekt van 'een wel zeer makkelijk binnen te halen voordeeltje.'
Rijksambtenaren leggen werk neer
Op 1 november leggen rijksambtenaren het werk neer. Zij voeren met de staking actie voor een nieuwe cao. Dit meldt Abvakabo FNV maandag (pdf). De vakbond roept de rijksambtenaren op om 1 november naar Utrecht te gaan voor een manifestatie. De cao-onderhandelingen zijn sinds het begin van dit jaar vastgelopen. De partijen konden het niet eens worden over het loon. Donner houdt vast aan de nullijn, terwijl de bonden 2 procent meer loon eisen.
Zeiljacht in nood blijkt smokkelboot
In de nacht van 4 op 5 oktober 2011 is voor de kust bij IJmuiden een Brits zeiljacht in de problemen geraakt. Tijdens controle door de Douane Amsterdam werden enkele tassen met een hoeveelheid van circa 60 kilo marihuana gevonden. In samenwerking met de Douane en de KLPD is door het HARC team van de FIOD Amsterdam een onderzoek gestart.
Toen het schip in de problemen kwam heeft de Kustwacht in Den Helder ervoor gezorgd dat de KNRM het naar IJmuiden sleepte. Op aangeven van het Maritiem Informatie Knooppunt in Den Helder is het jacht bij binnenkomst door de Douane Amsterdam gecontroleerd. De twee bemanningsleden van het jacht zijn aangehouden.
zondag 9 oktober 2011
Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten inkomensafhankelijk
De tegemoetkoming die chronisch zieken en gehandicapten krijgen voor de extra kosten die zij maken, wordt vanaf 2012 inkomensafhankelijk. De ministerraad heeft ingestemd met aanpassing van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).
Tot nu toe werd geen rekening gehouden met de financiële draagkracht. Daardoor kregen ook mensen met relatief hoge inkomens een tegemoetkoming voor extra gemaakte kosten vanwege hun ziekte of handicap (bijvoorbeeld extra stookkosten of speciale kleding). Door de tegemoetkoming inkomensafhankelijk te maken, blijft de deze bestaan voor mensen die haar het meest nodig hebben.
zaterdag 8 oktober 2011
Nog geen particuliere beveiliging tegen piraterij
De Nederlandse reders zijn boos omdat zij voorlopig geen particuliere beveiligers mogen inschakelen om hun schepen te beschermen tegen piraten. Het kabinet besloot daartoe vrijdag. Het miskent daarmee de urgentie van beveiliging, stelt de brancheorganisatie KNVR. Defensie zal volgend jaar wel meer militaire beveiligingsteams inzetten. Pas als deze uitbreiding niet toereikend is, zal het kabinet een besluit nemen over de inzet van reservisten en particuliere beveiligers. Ondertussen wordt al wel de haalbaarheid hiervan uitgewerkt en wordt onderzocht onder welke voorwaarden dat dan kan gebeuren.
Kamp wil dat piloten langer door vliegen
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil met de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers in gesprek over het in zijn ogen „onwenselijke” vroegpensioen van piloten vanaf 56 jaar. Dat heeft Kamp woensdag geschreven aan de Tweede Kamer. De minister erkent dat de lagere pensioenleeftijd van piloten juridisch is getoetst en objectief gerechtvaardigd is bevonden. Maar Kamp noemt een pensioenleeftijd van 56 jaar onwenselijk, omdat oudere werknemers met de vergrijzing juist zoveel moeten blijven werken.
De Kamer had om opheldering gevraagd na een uitspraak van het Europees Hof van Justitie vorige maand in een Duitse zaak met drie piloten die moesten stoppen met werken op hun 60e jaar. Volgens het hof was er sprake van leeftijdsdiscriminatie. De Duitse zaak zou niet van toepassing zijn op de Nederlandse cao-afspraken, omdat daarin geen koppeling wordt gemaakt tussen leeftijd en de veiligheid. De leeftijdsgrens van 56 jaar voor piloten in ons land moet zorgen voor doorstroming, zodat jongere vliegers aan de slag kunnen.
Meer bescherming voor koopvaardijschepen
De Nederlandse krijgsmacht kan in 2012 50 militaire beveiligingsteams (VPD's) inzetten om kwetsbare koopvaardijschepen die onder de Koninkrijksvlag varen, te beschermen tegen piraterij. Het kabinet neemt de analyse en de aanbevelingen over uit het rapport 'Geweldsmonopolie en piraterij' van de Adviescommissie gewapende particuliere beveiliging tegen piraterij (commissie-De Wijkerslooth). In opdracht van het kabinet heeft de commissie de wenselijkheid en de mogelijkheid onderzocht om Nederlandse koopvaardijschepen te beveiligen tegen Somalische piraten.
vrijdag 7 oktober 2011
Leers noemt migratie verrijking voor samenleving
''Migratie is een verrijking voor onze samenleving.'' Dat zegt CDA-minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) vrijdag in het blad van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Leers stelt dat een samenleving die migratie tegen wil gaan ''op de verkeerde weg'' is. Hij wil migratie de komende jaren ''uit de negatieve sfeer halen en het positieve beeld onderstrepen''. Hij betreurt het dat migratie door de politieke en maatschappelijke discussie van de afgelopen jaren in een kwaad daglicht is komen te staan.
Verdragenoverzicht per 1 oktober 2011
Nederland heeft met een groot aantal landen belastingverdragen gesloten ter voorkoming van dubbele heffing van directe belastingen. Ook heeft Nederland verdragen afgesloten waarin de uitwisseling van fiscale informatie wordt geregeld. In dit overzicht zijn niet alleen belastingverdragen opgenomen, maar ook andere regelingen, zoals de Belastingregeling voor het Koninkrijk. Het verdragenoverzicht wordt elk kwartaal bijgewerkt.
donderdag 6 oktober 2011
De Jager niet voor soepelere hypotheekregels
Minister Jan Kees de Jager (Financiën) voelt niets voor soepelere regels voor het verkrijgen van een hypotheek. Gedoogpartner PVV drong daar donderdag tijdens de financiële beschouwingen in de Tweede Kamer op aan omdat potentiële huizenkopers te vaak nul op het rekest zouden krijgen van banken.
De Jager deelde de zorgen over de moeizaam functionerende woningmarkt, maar volgens hem heeft dat niets te maken met onlangs aangescherpte hypotheekregels. Die zijn er sinds augustus om te voorkomen dat huizenkopers zich in te grote schulden steken.
Spaarloon vrij op te nemen vanaf 1 januari 2012
De spaarloonregeling wordt per 1 januari 2012 afgeschaft. Dit betekent dat het opgebouwde spaarloon met ingang van 1 januari 2012 vrij op te nemen is. Dit staat in het Belastingplan 2012. In dit wetsvoorstel stelt staatssecretaris Weekers van Financiën voor dat de spaarloonregeling en levensloopregeling zullen opgaan in de nieuwe regeling ‘vitaliteitssparen’.
De spaarloonregeling hield in dat je maximaal € 613 van je brutoloon per jaar kon sparen. De tegoeden werden op een geblokkeerde spaarrekening gestort en vrijgegeven onder bepaalde voorwaarden, maar in ieder geval na 4 jaar. De geblokkeerde tegoeden werden niet meegerekend bij het box 3-vermogen in de inkomstenbelasting en over de vrijgegeven bedragen hoefde door de werknemer geen belasting te worden betaald.
Grote natuurramp dreigt in Nieuw-Zeeland
Voor de kust van Tauranga in Nieuw-Zeeland is een containerschip op het Astrolabe rif gevaren. Transportminister Steven Joyce vreest voor een grote milieuramp. Er lekt olie uit het schip en de berging belooft erg moeilijk te worden. Het betreft het 236 meter lange schip ‘Rena’. In twee ruimen van het schip loopt water binnen, waardoor het schip in twee kan breken. Het is onduidelijk waarom het schip, met zo'n tweeduizend containers aan boord, het rif heeft geraakt. Het rif is 80 meter breed en ligt twaalf kilometer voor de kust. Meestal is het goed zichtbaar en het staat ook op alle nautische kaarten aangeduid. Dat schrijft het Nieuwsblad Transport. De Filippijnse bemanning is ongedeerd gebleven.
woensdag 5 oktober 2011
Werken belangrijkste reden bij man voor vertrek buitenland
Mannen willen het liefst geld verdienen bij een multinational als zij een half jaar in het buitenland zouden spenderen. Voor vrouwen zou reizen de belangrijkste reden zijn om de grens over te steken. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl onder 506 respondenten, naar aanleiding van recente cijfers van het CBS.
Het CBS stelde onlangs dat 700.000 inwoners van Nederland plannen hebben om voor langere tijd naar het buitenland te verkassen. Op de vraag ‘Hoe zou je een half jaar in het buitenland willen spenderen?’ geeft maar liefst 49 procent van de mannelijke respondenten als antwoord ‘geld verdienen bij een multinational’, terwijl 28 procent liever wil reizen. Bij vrouwen liggen deze percentages precies andersom. Tot een leeftijd van 45 jaar geldt dat hoe ouder mannen worden, hoe liever zij die goedbetaalde baan bij een internationaal bedrijf willen.
Jaaropgave Duitse Rente
Tot en met 2009 werd door het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ) aan klanten in Nederland met een Duitse Rente als extra service een jaaropgave verstrekt. Vanaf 2010 vindt de uitbetaling van de Duitse Renten niet meer via BDZ plaats en kan BDZ daarom ook geen jaaropgaven meer verstrekken. Wilt u toch een jaaropgave ontvangen? Vraag deze rechtstreeks aan bij de Deutsche Rentenversicherung (DRV). Als u hier klikt ontvangt u een formulier. Als u deze invult ontvangt u rechtstreeks de jaaropgave van de DRV.
Problemen die grensarbeiders ondervinden bij Duitse belastingdienst
Klopt het dat de Nederlandse Hoge Raad heeft bepaald dat een inwoner van Duitsland, die een ABP-overheidspensioen ontvangt, belastingplichtig is in Nederland, omdat Nederland het heffingsrecht heeft?
Klopt het dat de Duitse autoriteiten van mening zijn dat het ABP een private instelling is sinds de wet privatisering ABP en dat het heffingsrecht daarom aan Duitsland toekomt op basis van artikel 12 van het verdrag tussen Nederland en Duitsland en artikel 19 van het OESO-modelverdrag? Bent u bekend met signalen dat in een aantal gevallen de Duitse autoriteiten ook werkelijk belastingaanslagen opleggen?
Jeugd loopt warm voor cruises
Het oubollige imago van een cruisevakantie is langzaam aan het veranderen. Rederijen proberen een jongere doelgroep aan boord te krijgen, terwijl tieners, twintigers en dertigers een boottripje steeds meer zien zitten. Maar er is nog een slag te maken, zeggen de Nederlandse aanbieders.
'Vakantie voor bejaarden' was lang de heersende opvatting als het om cruises ging. Iets voor mensen zonder verplichtingen en met geld. Niet geheel onterecht; zelfs een relatief goedkope cruise kost nog altijd meer dan een weekje all-inclusive in een resort. Maar voor wie iets meer van de wereld wil zien dan het zwembad en de eetzaal van een hotel in een toeristische badplaats, is een cruise een prima optie. Ook als je onder de 65 bent.
Rabobank wil beperking hypotheekgarantie
Rabobank heeft problemen met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en voert een lobby voor beperking ervan tot krimpregio's. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag. De coöperatieve bank bevestigt tegenover de krant aan te dringen op hervorming van de regeling.
Een woordvoerder van de bank noemt de huidige regeling 'meer een kortings- dan een garantie-instrument'. Volgens het Waarborgfonds Eigen Woningen, dat de NHG-regeling uitvoert, wil Rabobank hiermee vooral de concurrentie op de markt beperken. De regeling maakt toetreding van buitenlandse en kleine banken makkelijker. NHG beperkt immers het risico voor de hypotheekverstrekker. Rabobank zou deze risico's liever zelf dragen, zij het tegen vergoeding. De bank laat weten 'gezonde concurrentie alleen maar toe te juichen'.
dinsdag 4 oktober 2011
Mededeling loonheffingen aangifte doen en betalen vervalt per 1 januari 2012
Aan het eind van elk aangiftetijdvak krijgen werkgevers van de Belastingdienst een mededeling met de vraag hun aangifte loonheffingen op tijd te doen en te betalen. Per 1 januari 2012 krijgen zij deze mededeling en de bijbehorende acceptgiro niet meer.
'Aangiftebrief loonheffingen' goed bewaren
In november krijgen werkgevers van ons de 'Aangiftebrief loonheffingen' voor 2012. Hierin staan de aangiftetijdvakken van 2012, de bijbehorende uiterste aangifte- en betaaldatums en betalingskenmerken. Omdat we de mededeling per aangiftetijdvak niet meer versturen, is het belangrijk de aangiftebrief goed te bewaren.
Rosenthal: uitbreiding EU strikt en fair
Nederland hecht aan een strikte en faire uitbreiding van de Europese Unie (EU). Dat zei minister Rosenthal tegen Stefan Füle, de EU Commissaris Uitbreiding, die een bezoek bracht aan Den Haag. Uitbreiding van de EU is in het Nederlandse belang, vindt Rosenthal, omdat een grote interne markt kansen biedt voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tegelijkertijd moeten uitbreidingskandidaten voldoen aan strenge voorwaarden.
Rosenthal: ‘Kandidaat-lidstaten kunnen pas toetreden tot de EU als zij hervormingen doorvoeren op het gebied van rechtsstaat, mensenrechten en goed bestuur. Eerst moet aan de rode lijnen worden voldaan. Dan pas kan de rode loper uit.’ Minister Rosenthal zei dat Servië met de overdracht eerder dit jaar van Mladic en Hadzic aan het Joegoslavië tribunaal een belangrijke stap heeft gezet. Servië en Montenegro maken ook vorderingen met hun economische en bestuurlijke transitie, maar zijn er nog niet. Rosenthal benadrukte dat deze landen verder moeten gaan met noodzakelijke rechtsstatelijke hervormingen. 'Die veranderingen zijn nu eenmaal het taaist. Dat is de les uit voorgaande uitbreidingen', aldus Rosenthal.
Dronken schipper ramt schepen in haven
Een dronken schipper van een vrachtschip heeft maandagavond vier schepen geramd in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. Dat heeft de politie gemeld.
Bij een blaastest bleken zowel de 67-jarige schipper als de 34-jarige voorman van het schip te veel te hebben gedronken. Bij het ongeval vielen geen gewonden. De schade aan de schepen is onbekend.
maandag 3 oktober 2011
Kijk uit wat je met je handen doet in het buitenland
Ieder land heeft zo zijn specifieke gewoonten en gebruiken. Dat betekent dat je als reiziger moet weten hoe je te gedragen in een andere cultuur, want voor je het weet stoot je onbedoeld iemand voor het hoofd.Zo kunnen sommige handgebaren in het buitenland een totaal andere betekenis hebben. Wil je geen gek figuur slaan en de lokale bevolking niet beledigen, bekijk dan eens onderstaande illustraties, dan weet je wat je in elk geval niet moet doen.
zaterdag 1 oktober 2011
Besluit kinderopvangtoeslag gepubliceerd
Het Besluit kinderopvangtoeslag en tegemoetkomingen in kosten kinderopvang wordt met ingang van 1 januari 2012 gewijzigd. Het recht op het aantal uren kinderopvangtoeslag wordt gekoppeld aan het aantal gewerkte uren van de minst werkende partner.
Verder blijven voor de maximum uurprijzen van de verschillende opvangsoorten in 2012 de bedragen voor 2011 gelden. Dit geldt niet voor de toetsingsinkomens van de inkomensgroepen in de tabel van de kinderopvangtoeslag. Tenslotte worden ook de toeslagpercentages in de tabel verlaagd. Deze maatregelen zijn nodig om de kinderopvangtoeslag financieel beheersbaar te houden. In Staatsblad 424, dat hieronder te vinden is, staan de wijzigingen en de tabellen voor 2012.
Export kinderbijslag en kindgebonden budget beperkt
Vanaf uiterlijk 2014 stopt het kabinet de export van kinderbijslag en kindgebonden budget naar landen buiten de Europese Unie. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Kamp (SZW). Voor de wijziging moeten de bilaterale socialezekerheidsverdragen met een aantal landen worden aangepast.
Abonneren op:
Posts (Atom)
De nieuwsberichten op deze site per e-mail ontvangen?
Wilt u ook de berichten op deze site per e-mail ontvangen? Typ uw e-mailadres in onderstaande balk in. Zodra u uw e-mailadres heeft ingevuld en op de 'Graag!'-button heeft geklikt, opent er een popup-menu (Feedburner). Deze is in de Engelse taal. Om spam te voorkomen dient u de tekst over te typen in de lege box en daarna te klikken op 'Complete Subscription Request'.
In uw mailbox ontvangt u nu een bevestigingsmail. Hierin is een link opgenomen. U moet op deze link klikken om definitief te bevestigen dat u de berichten van Tysma|Lems wenst te ontvangen! Ontvangt u geen e-mail van Feedburner? Check uw spamfolder!
Populaire berichten
-
The new EU Regulations No 883/2004 and 987/2009 will apply in the relations between Switzerland and the EU-States from 1st April 2012, with ...
-
In deze rekenregels zijn het bruto wettelijke minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 juli 2011 opgeno...
-
Spaart u voor een uitkering naast uw pensioen? Vanaf belastingjaar 2011 mag u in uw aangifte alleen nog lijfrentepremies aftrekken die u in ...
-
Een inwoonster van Amsterdam die weigert haar vingerafdrukken te geven, krijgt voorlopig geen nieuw paspoort. De gemeente Amsterdam hoeft ha...
-
De Koninklijke Marine geeft 2, 3 en 4 september acte de présence op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit evenement laat bezoekers actief ke...
Blogarchief
-
►
2012
(452)
- september 2012 (12)
- augustus 2012 (48)
- juli 2012 (43)
- juni 2012 (53)
- mei 2012 (58)
- april 2012 (57)
- maart 2012 (55)
- februari 2012 (56)
- januari 2012 (70)
-
▼
2011
(756)
- december 2011 (68)
- november 2011 (64)
- oktober 2011 (69)
- september 2011 (59)
- augustus 2011 (92)
- juli 2011 (57)
- juni 2011 (90)
- mei 2011 (63)
- april 2011 (48)
- maart 2011 (47)
- februari 2011 (40)
- januari 2011 (59)
-
►
2010
(190)
- december 2010 (51)
- november 2010 (42)
- oktober 2010 (59)
- september 2010 (38)
In de offshore gewerkt? Of (als zeevarende) buiten Nederland gewerkt?
Voor wie?
Als u in de jaren 1989 t/m 1991 als ingezetene gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat, bewaart u dan alle bescheiden die u nog over deze jaren heeft ontzettend goed! Ditzelfde geldt voor diegene die (als zeevarende) buiten Nederland werkzaamheden heeft verricht in de jaren 1989 t/m 1996. Of voor degene die als niet-ingezetene tot 1 januari 2012 gewerkt heeft op het Nederlandse gedeelte van het continentale plat.
Waarom?
Bij het vaststellen van de hoogte van uw AOW kunnen uw bescheiden het positieve verschil maken bij het berekenen van een eventuele korting op de hoogte van uw AOW. In sommige gevallen kan volledige korting voorkomen worden!
Wanneer van belang?
Zodra de hoogte van uw AOW (tussentijds) wordt vastgesteld kunnen deze documenten van pas komen.
Ook een interessant bericht voor deze nieuwspagina?
Heeft u ook een interessant bericht over belasting, zeevaart, offshore, etc.? Laat het gerust weten! Wellicht wordt uw bericht ook geplaatst. Uw bericht kunt u zenden aan info@tysmalems.nl o.v.v. 'Bericht voor nieuwspagina'.